skip to Main Content
Fira APROPA 2023

350 joves de Cornellà de Llobregat reben orientació professional i acadèmica a la VI Fira APROPA

Centres educatius i entitats s’han unit un any més en aquesta trobada al Citilab per visibilitzar l’oferta formativa i laboral que hi ha a la ciutat

Citilab ha acollit un any més una nova edició de la Fira APROPA, una trobada impulsada per l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat que visibilitza Accions Pel Reciclatge i l’Orientació Professional i Acadèmica amb la finalitat d’ajudar els i les joves de la ciutat -i les seves famílies- que es troben en un moment decisiu per al seu futur.

Més de 300 noies i nois estudiants de diversos centres educatius i entitats de Cornellà han pogut obtenir informació en les carpes institucionals situades a l’exterior del Citilab i participar en onze tallers que permetien experimentar diverses feines i especialitats (des dels oficis més tradicionals fins a les noves professions).

Abans d’això, però, Lídia Gómez, regidora d’Educació, Joventut i Acció Ciutadana de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, ha inaugurat la jornada transmetent un missatge de comprensió i calma a tot el públic adolescent. Seguidament, Natàlia Mir, directora general d’Innobaix, ha ofert una xerrada inspiradora i participativa que ha convidat a tothom a reflexionar sobre el futur.

Citilab ha fomentat l’aprenentatge de modelar en 3D a través d’un taller pràctic i col·laboratiu

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat no només ha sigut la seu de la sisena Fira Apropa, sinó que també ha organitzat i dinamitzat un dels onze tallers que s’han desenvolupat al llarg del matí.

D’acord amb una de les missions del Citilab, l’activitat ha volgut democratitzar l’accés a la tecnologia 3D a l’alumnat de la ciutat, tot apropant noies i nois al món del disseny i la impressió 3D fent servir Tinkercad.

Per tal que l’alumnat entengués l’aplicació pràctica i útil d’aquesta tecnologia, les persones participants han après a modelar digitalment tres estris útils pel dia a dia: un suport per a mòbils, un organitzador de cables i un espremedor de pasta de dents.

Taller 3D del Citilab a la Fira APROPA 2023
Taller 3D del Citilab a la Fira APROPA 2023

A més de la dinàmica del Citilab, els i les joves han pogut apropar-se al món de la perruqueria i la manicura, la fabricació digital i l’automoció amb professorat i alumnat d’El Llindar. Amb la Fundació La Carena i el Club Infantil i Juvenil Sanfeliu – Sant Ildefons les persones assistents han vist una demostració de cuina.

Comptant amb l’acompanyament de l’Institut Miquel Martí i Pol, s’han pogut informar sobre estudis, beques i tràmits i, alhora, han pogut experimentar tasques de fusteria, electricitat i automatització de microautòmats, determinació d’essències i cures auxiliars d’infemeria.

També s’han pogut implicar en els tallers de soldadura virtual, realitat virtual i videojocs, i automoció i cotxes elèctrics, organitzats per l’Institut Esteve Terradas i Illa.

A través del Gremi d’instal·ladors del Baix Llobregat, l’alumnat s’ha format sobre energia solar tot fent servir plaques solars i un Scalextric, Aigües de Barcelona ha volgut apropar el món de l’aigua a la joventut i, finalment, la Xarxa de Centres d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD) de la Diputació de Barcelona i la Càtedra UB sobre perspectiva de gènere i feminismes Ciutat de Cornellà ha volgut potenciar la presència de nenes, noies i dones als estudis i les professions científiques.

A més de totes les entitats mencionades, la Fira Apropa també ha comptat amb l’implicació de l’Institut Maria Aurèlia Capmany, l’Institut Francesc Macià, l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Cornellà, el Centre de Formació d’Adults (CFA) de Cornellà, la Fundació per a persones dependents, el Departament de Joventut i el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat. Tots els centres, entitats i departaments han estat a disposició de l’alumnat per a oferir orientació, mentoria i informació al llarg de tota la jornada.


Aquesta iniciativa ha estat organitzada per l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat amb la col·laboració de totes les entitats mencionades.

Banner logo Ajuntament de Cornellà

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar