skip to Main Content
Tecnocampus 2023

120 nenes i nens de 4 escoles de Cornellà de Llobregat aprenen programació, robòtica i intel·ligència artificial al Citilab

El Tecnocampus permet que l’alumnat cornellanenc s’introdueixi a aquestes disciplines a través d’un matí d’aprenentatge, experimentació i diversió

Un centenar d’estudiants de Primària de quatre escoles de la ciutat han participat durant aquest mes de març al Tecnocampus del Citilab, l’activitat tecnològica d’un matí en la qual nenes i nens aprenen programació, robòtica i altres tendències tecnològiques mentre es diverteixen, experimenten i treballen de manera col·laborativa.

L’alumnat de les classes de 4t, 5è i 6è de Primària de l’Escola Els Pins, l’Escola Torre de la Miranda, l’Escola Santa Eulàlia i l’Escola Sant Ildefons han participat en una activitat que fomenta el multi-aprenentatge: la introducció a la robòtica, a la intel·ligència artificial i a la programació i, alhora, el coneixement de l’agricultura i el conreu.

Per aprendre i entendre la programació, la robòtica i la intel·ligència artificial, el robot del Citilab ha sigut, un cop més, el gran aliat de la mainada. Modificant el xassís del robot Fantàstic i incorporant la càmera HuskyLens, aquest s’ha convertit en un robot agrícola capaç de detectar i identificar insectes sobre una catifa d’aprenentatge que simula un conreu. 

Robot agrícola

Per fer possible la identificació d’animalons, nenes i nens han programat el robot -fent servir l’entorn de programació visual Snap!– perquè aquest es desplacés sobre el conreu i han entrenat la càmera d’intel·ligència artificial per dotar al robot de la capacitat de reconèixer els insectes.

L’escarabat de la patata, el pugó, l’aranya vermella, la fil·loxera i el morrut de les palmeres són les plagues reals que afecten els conreus a Catalunya i que l’alumnat ha conegut en aquest taller. A més dels insectes que resulten una amenaça pels camps, les nenes i els nens han hagut d’ensenyar al robot que la marieta i el pregadeu no són cap perill i que no cal combatre-les.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar