skip to Main Content
Alumnat De L'Institut Miquel Martí I Pol Al Taller De Disseny I Impressió 3D 2023

140 estudiants d’ESO de Cornellà de Llobregat s’introdueixen al món del disseny i la impressió 3D al Citilab

L’alumnat de l’Institut Miquel Martí i Pol s’apropa a aquesta tecnologia emergent tot creant l’edifici del laboratori ciutadà de Cornellà en miniatura

140 noies i nois, estudiants d’Educació Secundària Obligatòria a l’Institut Miquel Martí i Pol de Cornellà de Llobregat, han participat en una sessió formativa d’introducció al disseny i a la impressió 3D al Citilab.

L’objectiu d’aquesta formació és que l’alumnat, a través d’aquesta tecnologia emergent que està generant noves tècniques de fabricació, desenvolupi jocs de taula en 3D en el marc d’un projecte impulsat des del mateix institut.

Abans de començar la part pràctica, les joves i els joves han conegut els orígens i els usos del disseny i la impressió 3D, entenent que és una tecnologia útil a la indústria, que també ha estat molt extesa gràcies al moviment maker i que té múltiples aplicacions (educació, medicina, alimentació, construcció…). 

L’equip del Citilab també ha explicat especificacions tècniques interessants, com, per exemple, quines són les parts que conformen una impresora 3D, quins plàstics s’empren per a imprimir els prototips, com és el procés de disseny fins a la impressió i quins són alguns dels entorns de disseny 3D que existeixen per a modelar. 

Citilab 3D en miniatura

Seguint la metodologia d’aprendre fent (en anglès, learning by doing), les noies i els nois han dissenyat l’edifici del Citilab en miniatura a través de l’entorn Tinkercad. Així com l’any passat es va fer una rèplica de la Torre de la Miranda de Cornellà de Llobregat, enguany també s’ha volgut dissenyar un edifici icònic de la ciutat que, en aquest cas, ha sigut el mateix Citilab, una arquitectura que és molt identificable per l’estètica industrial de finals del segle XIX. El disseny 3D de l’edifici del Citilab fet amb Tinkercad està disponible en aquest enllaç.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Banner logo Ajuntament de Cornellà

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar