skip to Main Content
Tecnoestiu 2022

Més de 1.140 persones han après programació, robòtica i altres tendències tecnològiques durant el 2022 al Citilab

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat ofereix formacions i tallers amb la voluntat de democratitzar el coneixement tecnològic més avançat 

Citilab treballa dia a dia per a garantir que la ciutadania es formi en matèria de programació, robòtica i altres tendències tecnològiques a través d’una varietat de cursos, tallers i activitats que s’impulsen anualment des del laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat. En el darrer any, més de 780 persones han participat en activitats per a desenvolupar aquestes competències específiques.

Programació visual per blocs, robòtica, electrònica creativa, cultura maker, impressió 3D i aplicacions mòbils són continguts que es treballen a través de la metodologia d’aprenentatge per projectes i dinàmiques col·laboratives.

Un ampli ventall d’activitats i la seva participació

Durant el 2022, una cinquantena de persones ha participat a les formacions especialitzades i regulars del Citilab, que tenen una durada o anual o bé quadrimestral. Aquests cursos -en els quals s’ensenya robòtica, electrònica, construcció de projectes maker i programació d’aplicacions mòbils- s’adrecen a tots els públics, fomentant la configuració de grups de persones d’edats ben diverses. Així, es procura que la ciutadania s’apropi a la programació, aquest llenguatge tan important pel present i el futur, i a les tendències tecnològiques tenint molt clar que l’edat no és un impediment.

D’altra banda, més de 370 persones han participat als tallers tecnològics dirigits a famílies, grups particulars, escoles, esplais o casals d’estiu. Els Tecnocampus, Tecnoestius i Tecnohiverns del Citilab són activitats breus i dinàmiques que permeten apropar aquest aprenentatge a moltes persones, buscant la divulgació d’aquest coneixement i promovent l’interès i les vocacions científico-tecnològiques de, sobretot, nenes i nens.

En darrera instància, Citilab també duu a terme activitats i iniciatives puntuals que, al 2022, han comptat amb la participació de 194 persones i que s’han organitzat amb el mateix objectiu: democratitzar el coneixement tecnològic. Així doncs, al llarg d’aquest últim any, s’ha impulsat un taller per a introduir l’ensenyament de la programació bàsica a través de la docència i mentoria de nenes i nens amb coneixements avançats de Scratch, s’han dut a terme unes sessions d’aprenentatge sobre disseny i impressió 3D per a alumnat d’ESO i també s’ha organitzat una activitat exclusivament per a noies d’ESO i batxillerat que s’ha basat en la programació i creació d’escultures artístiques i tecnològiques que commemoren el paper femení en el món de les STEAM. 

Fora del Citilab també s’han dut a terme diverses formacions que han registrat una assistència de més de 150 persones. S’ha col·laborat amb un institut cornellanenc per al desenvolupament d’estacions meteorològiques, s’ha capacitat gent gran de l’Associació Gent i Futur en l’ús de la programació per al brodat digital, s’ha participat a la Maker Faire Barcelona oferint un taller i s’ha capacitat alumnat de la Universitat Oberta de Catalunya en l’ús del kit de robòtica del Citilab i la placa ED1. D’altra banda, també s’ha format a persones formadores o futures formadores, com estudiants de la Universitat de Girona i professorat participant a la Jornada COMFluïm.

A més de totes aquestes accions anuals que tenen un impacte directe en la ciutadania que es pot quantificar tal com s’ha fet, Citilab promou l’ensenyament de la programació i la robòtica a les escoles de Cornellà des de l’any 2016 a través del projecte EduLab a les escoles. Al 2022, més de 330 estudiants d’Educació Primària de la ciutat i una quinzena de docents s’han format i han treballat en projectes de programació i robòtica educatives en el marc d’aquest projecte.

El fet de treballar colze a colze amb el professorat dels centres educatius i codissenyar projectes educatius que combinen l’aprenentatge de la programació i la robòtica amb altres continguts curriculars, garanteix la continuïtat d’aquest ensenyament en matèria de programació i robòtica de manera autònoma al llarg dels cursos


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar