skip to Main Content
Projecte Moneda Local - Potenciem Cornellà 2022-2023

Citilab col·labora en el desenvolupament d’un projecte emprenedor innovador impulsat per alumnat de Formació Professional de Cornellà

‘Potenciem Cornellà’ és un projecte de l’Institut Esteve Terradas i Illa que vol crear una moneda local a la ciutat

L’alumnat dels Cicles Formatius de Grau Superior d’Assistència a la Direcció i d’Administració i Finances de l’Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà de Llobregat impulsa ‘Potenciem Cornellà’, un projecte emprenedor que té l’objectiu de desenvolupar una moneda local complementària per a la ciutat. El projecte forma part de la seva formació lectiva i s’ha decidit de manera col·legiada entre l’alumnat de segon curs.

Citilab col·labora amb el centre educatiu i recolza el desenvolupament d’aquest projecte d’emprenedoria de Formació Professional amb la voluntat de posar en valor el coneixement nou pre-emprenedor generat per joves estudiants de Cornellà de Llobregat.

En el marc del projecte de Recerca i Innovació Educativa (RIEC), el laboratori ciutadà acompanya l’alumnat de batxillerat durant el procés d’elaboració dels seus treballs de recerca i també contempla el recolzament a estudiants de cicles formatius a l’hora de generar nou coneixement professionalitzador.

Potenciem Cornellà, el projecte de FP de l’Institut Esteve Terradas i Illa

Aquest projecte de moneda local a Cornellà de Llobregat es va iniciar el setembre de 2022, al principi del curs escolar, i des de la primera etapa de concepció i ideació ha comptat amb el suport del Citilab.

El laboratori ciutadà ha acollit en les seves instal·lacions diverses xerrades informatives i sessions formatives impartides per agents del territori que el mateix centre ha identificat com a interessants i rellevants; com és el cas de membres de l’Observatori de la Moneda Complementària. Facilitant aquests espais de trobada, Citilab ha promogut l’intercanvi de coneixement entre persones expertes i estudiants amb la finalitat de capacitar l’alumnat de l’institut i fer possible el creixement del projecte.

Així, després de conèixer què són i què representen les monedes socials i complementàries i fer una comparació de casos reals i propers, les estudiants i els estudiants de l’Institut Esteve Terradas i Illa han definit una nova moneda per Cornellà de Llobregat, han treballat col·laborativament per desenvolupar-la i estan evaluant quin seria el procés per a implementar-la.

Aquest mes de febrer, les i els joves ja han presentat l’aplicació beta de la moneda local de Cornellà de Llobregat en primícia al Citilab, una app que han desenvolupat comptant també amb el suport de l’alumnat del Cicle de Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web Multimèdia del mateix centre, l’Institut Esteve Terradas i Illa. A través de l’aplicació ‘Potenciem Cornellà’, podran mostrar a 400 comerços de la ciutat, vinculats a altres campanyes municipals de promoció del comerç local, una simulació de com podrien ser les transaccions entre ciutadania i botigues.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar