skip to Main Content
Formacions En Matèria TIC I Competències Digitals 2022

Més de 260 persones han millorat les seves competències digitals i han assolit coneixements TIC al Citilab el 2022

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat ofereix formacions per a tots els nivells amb la voluntat de garantir la inclusió digital de la ciutadania

Citilab ha contribuït en la capacitació digital de 266 persones al llarg del 2022 a través dels cursos en matèria de competències digitals i coneixements TIC que s’han impartit des del laboratori ciutadà de Cornellà. Les formacions que ofereix el Citilab són d’allò més diverses: des de cursos per a l’aprenentatge més bàsic del món digital fins a continguts més avançats i fins i tot certificats, com els ACTIC.

El públic que s’ha atès és tan divers com les pròpies formacions ofertes: gent gran, persones adultes en situació de desocupació, persones adultes que volen millorar les seves competències digitals per aplicar-les a l’àmbit professional i més concretament comerciants de Cornellà de Llobregat que volen digitalitzar els comerços.

Més d’un centenar de persones s’han format en coneixements TIC participant a les formacions regulars del Citilab: l’Inicia’t (el curs que ofereix coneixements bàsics, partint gairebé des de zero), ‘Cuida’t, comunica’t i comparteix’ (la formació que va un pas més enllà i permet ampliar coneixements digitals) i el ‘SeniorLab’ (la comunitat que fomenta l’envelliment actiu i la creació de projectes sobre patrimoni immaterial fent ús d’eines digitals). 

D’altra banda, més d’una seixantena de persones derivades del Departament de Polítiques d’Ocupació de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, s’han introduït en l’ús d’eines de teletreball i/o han millorat les seves competències digitals bàsiques en els cursos de preparació de l’ACTIC per a presentar-se als examens dels diferents nivells (bàsic, mitjà i avançat) i obtenir així l’Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Quaranta han sigut les persones, en aquest cas comerciants de Cornellà de Llobregat, que també s’han format en matèria de digitalització al Citilab, però en aquest cas amb un objectiu més concret: avançar cap a la transformació digital dels comerços locals en els quals treballen.

I ja per acabar, gairebé una seixantena d’usuàries i usuaris han fet arribar les seves consultes al servei d’atenció regular del Citilab anomenat ‘Consulta i practica’. Aquest servei de consulta està disponible de dilluns a dijous en format virtual i cada divendres a la tarda de manera presencial. 219 consultes són les que s’han atès al llarg de l’any, provinents d’aquestes 58 persones.

D’aquestes 260 persones formades en matèria de coneixements TIC, algunes no només han assistit a un únic curs, sinó que un nombre destacat de persones ha participat en més d’una formació del Citilab per a millorar les competències digitals. Així doncs, la suma de l’assistència a cada curs augmenta fins a la xifra de 340 participants.

Citilab treballa dia a dia per a garantir la democratització del coneixement digital i avançar pel trencament de la bretxa digital entre la ciutadania, entre altres estratègies fundacionals.

En aquest balanç del 2022 fet en aquesta peça informativa només es tenen en compte les formacions realitzades en matèria d’alfabetització digital i, per tant, no s’han sumat totes les persones participants a tots els cursos i iniciatives de capacitació en matèria de programació, robòtica, electrònica creativa, cultura maker i altres.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar