skip to Main Content
Exposició Transitar Al Citilab (gener 2023)

Citilab acull l’exposició itinerant ‘Transitar: orientar-se en un món canviant’ fins el 31 de gener

El muntatge expositiu de la Diputació de Barcelona tracta sobre l’orientació entesa més enllà de les transicions i al llarg de la vida

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat acull l’exposició ‘Transitar: orientar-se en un món canviant’, un muntatge expositiu itinerant “dissenyat per a tots els públics” i “amb caire dinàmic” que es podrà visitar accedint al vestíbul de la planta baixa del Citilab fins el 31 de gener.

L’exposició, que forma part del projecte ‘Transitar’ de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona i arriba al Citilab de la mà de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, parteix del muntatge d’una casa tridimensional oberta com a metàfora de l’ésser humà. Les parets de la casa es despleguen en panells i llindars, tot creant un laberint que ocupa el vestíbul del Citilab i que convida les persones visitants a “transitar-hi”.

Exposició Transitar al Citilab (gener 2023)

Hi ha 11 conceptes que vertebren l’exposició i amb els quals les persones poden interactuar-hi sense seguir cap mena d’ordre i, si ho desitgen, completant diversos pictogrames. Els conceptes són els següents: ‘Somnis i realitats’, ‘Un món canviant’, ‘Formar-se al llarg de la vida’, ‘Conviure amb l’èxit i el fracàs’, ‘Qui ens orienta?’, ‘L’itinerari vital’, ‘La infoxicació’, ‘La tria’, ‘Les condicions de l’entorn’, ‘Adquirir competències’ i ‘Un ecosistema en xarxa’.

Els continguts d’aquesta exposició temàtica neixen de les aportacions recollides a través de dinàmiques participatives realitzades a diversos municipis de la província de Barcelona: Badia del Vallès, Centelles, Sant Vicenç dels Horts i Vilafranca del Penedès.

El projecte ‘Transitar’ sorgeix de la necessitat de repensar l’orientació dins el context actual de les polítiques educatives en la lluita contra l’abandonament escolar prematur i promoure les noves oportunitats educatives. Tenint en compte aquest context, diversos centres educatius de la ciutat duran a terme visites guiades a l’exposició establerta temporalment a Cornellà.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar