skip to Main Content
Citilab Al Parlament De Catalunya 2022

El projecte Salut Digital del Citilab, per a combatre l’assetjament i el ciberbullying, al Parlament de Catalunya

Citilab ha assistit al Parlament de Catalunya per presentar el projecte Salut Digital i explicar la iniciativa pilot i pionera de prevenció de l’assetjament i el ciberbullying a les entitats esportives de Cornellà de Llobregat. 

L’equip del Citilab s’ha reunit amb el Grup de Treball d’Assetjament Escolar i Ciberassetjament, que està format per representants de tots els grups parlamentaris, i ha parlat sobre aquesta prova pilot que es va engegar el passat mes de maig i que posa a disposició de més de 800 adolescents esportistes cornellanencs un canal de comunicació anònim per manifestar situacions i conductes de risc, pròpies o de tercers.

Tal com es va manifestar durant la trobada, un dels punts forts de la iniciativa és el canvi d’òptica que es fa vers les persones participants en una situació d’assetjament entre adolescents. Citilab ha expressat davant dels grups parlamentaris la necessitat de reconduir el comportament de totes les observadores i tots els observadors -que són les noies i els nois que tenen un paper passiu en un escenari d’assetjament- i fer que aquest grup d’individus passi a tenir un rol actiu i alerti sobre situacions de risc de manera anònima a través d’un canal digital.

Citilab també ha compartit el seu model i la seva naturalesa de laboratori ciutadà d’innovació social i digital, donant a conèixer la seva tasca i els seus 15 anys de trajectòria.

Aquesta intervenció al Parlament de Catalunya és un pas més per a la consolidació del projecte Salut Digital i una reafirmació del compromís del Citilab de fer una reflexió constructiva sobre l’ús de les TRIC (les Tecnologies per a la Relació, la Informació i la Comunicació) i combatre afectacions en la salut social a causa de la interacció de les persones amb l’entorn digital en l’era de la hiperconnexió.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar