skip to Main Content
Compra Pública Innovadora 2022 (CPI)

Dues propostes verdes passen a la fase final del procés de selecció d’idees emprenedores i innovadores del Citilab

El procés de Compra Pública Innovadora d’enguany promou la reducció, la reutilització i el reciclatge de residus a través de l’economia circular

Un projecte de participació ciutadana per generar una xarxa col·laborativa local per impulsar la sostenibilitat entre veïns, veïnes, restaurants, horts urbans, associacions, centres culturals, centres educatius i indústries d’un mateix barri i un projecte de reutilització de materials del sector de la construcció a través de processos innovadors i col·laboratius per integrar en projectes d’arquitectura són les dues propostes que han obtingut la puntuació més alta en la darrera avaluació i que, per tant, passen a la fase final de la Compra Pública Innovadora del Citilab.

Les autores i els autors d’aquestes dues propostes ja han presentat els respectius estudis de viabilitat i disseny dels projectes, de manera que en aquesta darrera fase del procés reben el suport del Citilab per a desenvolupar el prototip dels seus projectes.

El repte social

El procediment de selecció de propostes d’aquest any, que es va obrir el passat mes de juliol, ha fet una crida a les idees que promoguin la reducció, la reutilització i el reciclatge de residus a través de l’economia circular, en un moment en què el canvi climàtic és un repte global (contemplat a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides) i l’economia circular una tendència consolidada que impulsa un nou model de producció i consum sostenibles.

La Compra Pública Innovadora

Així, a través del procés de Compra Pública Innovadora, Citilab dona suport a l’emprenedoria social i tecnològica i a noves propostes dirigides a la millora de la societat davant de les necessitats actuals. D’aquesta manera, es recolza l’exploració, el disseny de solucions, la creació de prototips i el desenvolupament experimental amb la finalitat de demostrar la viabilitat de nous productes i serveis.

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat impulsa aquest procediment de selecció de propostes emprenedores des de l’any 2018  i visibilitza els projectes seleccionats en aquest repositori de projectes emprenedors d’innovació social i digital. Quan es tanqui el procés, s’incorporaran els projectes de la convocatòria actual.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar