
Citilab reprèn els cursos per a capacitar la ciutadania en l’ús de les TIC i garantir la inclusió digital
Les formacions del laboratori ciutadà de Cornellà comencen aquest setembre i s’adrecen a tots els nivells amb l’objectiu de trencar la bretxa digital
Tornen els cursos en matèria de coneixements TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) del Citilab que s’adrecen a un públic molt divers: des de persones que volen assolir competències digitals bàsiques fins a usuaris i usuàries que volen avançar cap a diversos nivells d’aprenentatge.
Desplegueu cada secció per a consultar els detalls de les formacions:
Formació bàsica que permet que les persones participants puguin aprendre a fer ús de l’ordinador i dels dispositius mòbils, tenir coneixement bàsics per navegar, trobar informació, guardar-la en diferents suports… També s’introdueix l’ús d’imatges, la creació de documents i l’ús del correu electrònic.
D’aquesta manera, participant en 10 sessions de 2 hores cadascuna (2 sessions cada setmana), les persones participants guanyen autonomia i aprofiten els recursos que ofereix Internet. S’obren dos horaris diferents, una sessió de matins i una de tardes.
- Data d’inici (primera sessió): Dimarts 20 de setembre de 2022.
- Dies: Dimarts i dijous.
- Horari:
- Matins: 12:00 a 14:00 hores.
- Tardes: 16:00 a 18:00 hores.
- Durada: 10 sessions.
- Format: Presencial.
- Preu: Gratuït per a les persones participants. Només cal fer-se el carnet de Citilaber per accedir a les instal·lacions, que té un preu de 3 euros anuals.
Formació adreçada a totes les persones adultes que vulguin millorar la seves competències digitals i adquirir coneixements específics d’eines digitals. És important tenir en compte que per cursar aquesta formació cal tenir coneixements previs relacionats amb l’ús de les tecnologies o haver realitzat la formació Inicia’t del Citilab.
El curs, que té una durada de 3 mesos (12 sessions), ofereix un contingut més avançat que l’Inicia’t, fent possible que les persones participants es familiaritzin amb l’ús de l’ordinador i dispositius mòbils, facin servir diverses aplicacions i eines digitals (núvol, tràmits administratius…), es puguin comunicar en línia (a través d’eines de missatgeria instantània i eines de videoconferència) i crear i gestionar contingut textual, gràfic i audiovisual (elaborar documents, fer i publicar fotografies, enregistrar i compartir vídeos…).
- Data d’inici (primera sessió): Dimarts 20 de setembre de 2022
- Dia: Dimarts.
- Horari: 17:00 a 19:00 hores.
- Durada: 3 mesos (12 sessions).
- Format:Presencial.
- Públic: Adults amb coneixements digitals mínims.
- Preu: Gratuït per a les persones participants. Només cal fer-se el carnet de Citilaber per accedir a les instal·lacions, que té un preu de 3 euros anuals.
El SeniorLab no té el format d’una formació “tradicional”, és una comunitat de gent gran que explora les seves capacitats d’innovació i avança cap a un envelliment actiu i digne.
Per fer-ho, membres del SeniorLab desenvolupen projectes de temàtica social a través de la tecnologia. Així, els membres de SeniorLab fan ús de les TIC per elaborar treballs enriquidors i útils que proposen ells mateixos i que són l’essència de la comunitat.
- Data d’inici (primera sessió): Dijous 22 de setembre de 2022.
- Dia: Dijous.
- Horari: 11:00 a 12:00 hores.
- Format: Presencial.
- Públic: Gent gran amb coneixements digitals mínims i amb interès per formar part d’una comunitat activa, autònoma i curiosa.
- Preu: Gratuït per a les persones participants. Cal fer-se el carnet de Citilaber (3 euros anuals).
D’altra banda, Citilab amplia el servei de suport i consulta en matèria TIC obert a tota la ciutadania, tant de manera presencial com virtual. Feu clic al requadre per consultar més informació:
Servei de suport i consulta en matèria TIC, un espai en el qual totes les persones que tinguin dubtes, vulguin practicar o necessitin suport en l’àmbit digital puguin comptar amb l’ajuda del personal de l’Opensurf del Citilab durant l’horari establert i detallat a continuació. El servei s’ofereix tant presencialment (de dilluns a dijous, de 16 a 18 hores) com virtualment (cada divendres, de 16 a 18 hores).
Les persones que tinguin coneixements per a connectar-se a través d’una eina de videoconferència podran accedir al servei telemàticament i fer consultes a l’equip del Citilab cada divendres a la tarda.
- Data d’inici (primera sessió): Dilluns 19 de setembre de 2022.
- Format, dies i horari::
- Presencial: Dilluns a dijous, de 16:00 a 18:00 hores.
- Virtual: Divendres, de 16:00 a 18:00 hores.
- Durada: Servei permanent.
- Preu: Gratuït per a les persones participants. En cas d’assistir presencialment al Citilab, cal fer-se el carnet de Citilaber (3 euros anuals).
Inscripció
Per a inscriure’s a qualsevol de les formacions cal enviar un correu electrònic a inscripcio@e-citilab.eu indicant el nom i cognoms, l’any de naixement i la població de la persona que s’inscriu, deixant també un telèfon de contacte i concretant la formació o les formacions a les quals es vol participar.
També estan obertes les inscripcions per les formacions especialitzades de programació, robòtica i cultura maker del Citilab.
Totes les persones que no disposin de coneixements TIC o mitjans digitals per a fer la reserva de la cita prèvia seguint aquest procés, poden dirigir-se a la recepció del Citilab o trucar al 93 551 06 60 durant l’horari d’atenció al públic: de dilluns a divendres, de 8 a 20 hores.
Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments