skip to Main Content
Festa EduLab A Les Escoles Curs 2021/2022

320 nenes i nens i 28 docents de les escoles Sant Ildefons i Torre de la Miranda s’han implicat aquest curs en el projecte EduLab a les escoles

Els dos centres educatius de Cornellà s’han reunit a la festa de final de curs del Citilab en la qual han presentat els projectes de programació realitzats

L’alumnat i el professorat de l’Escola Sant Ildefons i l’Escola Torre de la Miranda han completat el primer curs participant en el projecte EduLab a les escoles del Citilab. Comptant aquests dos centres educatius del barri de Sant Ildefons, ja són 10 les escoles de Cornellà de Llobregat que s’han implicat en aquest projecte nascut l’any 2016 que té l’objectiu d’introduir l’ensenyament de la programació i la robòtica a l’educació formal, a les aules dels col·legis.

Més de 300 estudiants de Cornellà de Llobregat s’han iniciat enguany en el món de la programació i la robòtica a través d’activitats pedagògiques diverses (interacció amb el robot Fantàstic i creació de projectes educatius amb entorns de programació per blocs) i 28 docents han obtingut la certificació de la Generalitat de Catalunya després de completar la formació virtual asíncrona dissenyada i dinamitzada també pel Citilab.

El robot Fantàstic, el primer contacte pels més petits

Una seixantena de nenes i nens de Cicle Inicial d’Educació Primària han conegut i interactuat amb el robot Fantàstic. En aquesta primera aproximació, els més petits han treballat la lateralitat fent moure el robot Fantàstic sobre catifes d’aprenentatge temàtiques i també han dissenyat vestits per l’autòmat seguint patrons.

Robot Fantàstic a l'Escola Torre de la Miranda - Curs 2021/22

Els projectes de programació per treballar contingut curricular creats per l’alumnat de 3r, 4t i 5è

Representants de les classes de 3r, 4t i 5è de Primària han presentat, en la festa de final de curs d’EduLab celebrada al Citilab, els jocs educatius que han programat amb Scratch per treballar i aprendre contingut curricular. Grups de nenes i nens han pujat a l’escenari de la sala d’actes per explicar cada projecte davant de l’alumnat d’altres cursos i de l’escola “veïna”.

Els projectes de l’Escola Sant Ildefons

L’alumnat de 4t de Primària de l’Escola Sant Ildefons ha desenvolupat, dividit en grups, jocs de preguntes sobre diverses rondalles que han llegit a classe. Així, nenes i nens han treballat la programació amb Scratch i, alhora, han desenvolupat la seva comprensió lectora.

D’altra banda, els i les estudiants de 5è han dut a terme jocs de simulació dels estats de la matèria, també programant amb Scratch. D’aquesta manera, han treballat l’assignatura de ciències de manera dinàmica i virtual, tot experiment amb la temperatura.

Projectes Scratch Escola Sant Ildefons - EduLab a les escoles curs 2021:22

Els projectes de l’Escola Torre de la Miranda

Per part de l’Escola Torre de la Miranda, l’alumnat de 3r ha creat eslògans sobre el reciclatge, programant també amb Scratch animacions interactives per treballar les 3R

Finalment, les classes de 5è han creat laberints matermàtics per treballar problemes matemàtics variats.

Projecte 3R Escola Torre de la Miranda - EduLab a les escoles curs 2021:22

El professorat dissenya activitats i jocs educatius d’allò més diversos i sobre qualsevol assignatura

Les professores i els professors també es formen en el marc del projecte EduLab a les escoles amb la finalitat que l’ensenyament de la programació i la robòtica sigui transversal i tingui impacte en tota la comunitat educativa. Per això, una trentena de docents dels dos centres cornellanencs s’han implicat en la formació virtual asíncrona del Citilab, que està certificada per la Generalitat de Catalunya.

El professorat ha desenvolupat activitats educatives i lúdiques a través de Scratch, aprenent també a programar i aplicant les diverses mecàniques de programació treballades durant la formació. En aquest enllaç podeu consultar algunes propostes d’allò més interessants i vinculades a totes les assignatures: música, llengua anglesa, matemàtiques i molts altres continguts transversals.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Banner logo Ajuntament de Cornellà

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar