skip to Main Content
Tecnoestiu 2022

Aquest estiu, programa el robot agrícola del Citilab amb Snap! per detectar plagues d’insectes a través de la Intel·ligència Artificial

Aprenem i reflexionem sobre l’ús de la programació, la robòtica i la Intel·ligència Artificial per innovar en una activitat del sector primari: l’agricultura

Torna l’activitat tecnològica d’estiu del Citilab i ho fa amb un nou taller que proposa que les nenes i els nens connectin tendències actuals -com ho són la programació i la robòtica- amb una de les activitats econòmiques més antigues i fonamentals per la vida de les persones des del principi de la història de la humanitat: l’agricultura.

Al llarg d’un matí, els i les participants del Tecnoestiu podran aprendre a programar el robot agrícola del Citilab, fer ús de la robòtica i de la Intel·ligència Artificial per innovar en els processos de conreu i comprendre les oportunitats que brinda l’aplicació de la tecnologia en un context real simulat.

Noves tecnologies aplicades a les tasques de conreu: pràctica i reflexió

Les nenes i els nens, a través d’una dinàmica de treball en equip que seguirà una metodologia constructivista, programaran el robot Fantàstic del Citilab fent servir l’entorn Snap!. Tot i que el robot Fantàstic no vestirà un barret d’agricultor, durà incorporada una càmera HuskyLens que serà d’allò més útil a l’hora de desenvolupar tasques de reconeixement a través de la Intel·ligència Artificial.

Un cop programats els moviments del robot, que disposa d’un sistema de guiatge autònom, els i les participants podran veure com la màquina es desplaça sobre els conreus (que seran catifes físiques que simularan l’entorn agrícola) per mapejar el terreny i detectar insectes. Un cop identificada l’amenaça de plagues amb el robot, l’alumnat es traslladarà en un escenari virtual i, des de la pantalla de l’ordinador, podrà fer ús d’un dron virtual que eliminarà els insectes que fan perillar els cultius.

Per acabar, nenes i nens s’implicaran en l’explicació de l’activitat en el plató real de televisió del Citilab, tot descobrint el croma i el material audiovisual.

El Tecnoestiu d’enguany, a més de fomentar la reflexió sobre les oportunitats que aporta l’ús conscient de la tecnologia per fer més fàcil la tasca de les persones en el món agrícola, també promourà la presa de consciència sobre l’impacte del malbaratament d’aliments i la importància de fer una producció i consum responsables, un dels disset Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

Inscripció: públic, dates, horari i preu

El Tecnoestiu està obert a casals d’estiu, esplais, famílies i grups particulars. L’edat mínima per participar-hi és de 6 anys, però dels 6 als 8 anys caldrà que nenes i nens vagin acompanyats. A partir dels 9 anys, l’activitat es pot seguir de manera autònoma.

Per a formular la inscripció, cal que escolliu un sol dia, un matí de dilluns a divendres entre el 27 de juny i el 22 de juliol. L’activitat es desenvoluparà de manera presencial al Citilab durant el dia que escolliu, de 10 a 13 hores. 

El preu és de 6 euros per participant.

Per a formular la inscripció, cal que envieu un correu electrònic a inscripcio@e-citilab.eu indicant el nom i cognom de cada infant participant, l’any de naixement i el dia que voleu assistir al Tecnoestiu.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar