skip to Main Content
Prova Pilot Salut Digital 2022 Amb UE Cornellà

Citilab impulsa una prova pilot per a la prevenció de l’assetjament i el ciberassetjament a les entitats esportives de Cornellà amb l’eina b-resol

La Unió Esportiva Cornellà i el Club Bàsquet Cornellà són les dues entitats que participen en el projecte Salut Digital

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat posa en marxa una innovadora iniciativa de prevenció, detecció i intervenció enfront l’assetjament, el ciberassetjament i tota mena de conflictes i violències que afectin adolescents i que es desenvolupin a l’entorn esportiu. 

Aquesta iniciativa, que està emmarcada en el projecte Salut Digital del Citilab, compta amb la col·laboració de b-resol, que és un recurs tecnològic, en forma d’aplicació mòbil, que ha estat desenvolupat per detectar i lluitar contra el bullying, el ciberbullying, l’assetjament i qualsevol tipus de conflicte de la comunitat adolescent. Aquesta eina ja s’ha consolidat com un recurs útil a més de 50 entitats de l’estat espanyol, ja que la singularitat de b-resol permet que un observador pugui avançar-se a situacions conflictives i establir vies de comunicació anònimes per reconduir conductes inapropiades.

La Unió Esportiva Cornellà -i la seva fundació- i el Club Bàsquet Cornellà són les dues entitats esportives de la ciutat que participen en aquesta prova pilot de prevenció de l’assetjament al món esportiu. Els clubs, compromesos amb la millora de la convivència i el benestar dels adolescents que formen part dels seus planters, posaran a disposició dels joves aquesta app amb la voluntat que es faci servir com un canal de comunicació addicional per informar de manera immediata i segura sobre qualsevol possible cas d’alerta, malestar, maltractament o violència que succeeixi tant als espais físics vinculats a les entitats com als espais virtuals en els quals els joves esportistes es relacionen.

Els entorns no formals de relació, com és el cas de les activitats extraescolars esportives, es poden convertir en espais on reconduir positivament conductes no apropiades. El suport adult, en aquests casos, es fa imprescindible i la informació anònima es converteix en cabdal a l’hora de reduir l’efecte i l’embrió del conflicte. És en aquest marc que eines de relació anònimes permeten resoldre les dificultats en el sí de l’entitat.

Imatges de la presentació oficial de la prova pilot a la UE Cornellà

Més de 800 adolescents de la UE Cornellà i del CB. Cornellà podran fer servir aquesta app per alertar sobre qualsevol situació de manera optativa i anònima

L’aplicació b-resol estarà a disposició de més de 800 noies i nois d’entre 12 i 19 anys de les dues entitats cornellanenques a partir de la propera temporada esportiva, que s’iniciarà al mes de setembre de 2022. Ara bé, abans de l’inici de la nova temporada 2022-2023, la Unió Esportiva introduïrà l’ús de l’aplicació a més de 230 nenes i nens i el CB. Cornellà farà la prova pilot amb la categoria infantil del club i amb 80 infants participants al casal d’estiu que organitza l’entitat un dels equips de la categoria cadet.

Els joves esportistes de la UE Cornellà i del CB. Cornellà podran fer ús d’aquesta eina sempre que ho necessitin, comunicant-se amb una persona representant de l’entitat que escullin i, si així ho desitgen, fent-ho de manera anònima.

Cada entitat donarà resposta i farà seguiment dels avisos que es facin dins de l’aplicació amb la voluntat d’anticipar-se a situacions d’assetjament o violències i garantir que el comportament de les jugadores i els jugadors vagi d’acord amb els valors fonamentals dels clubs i que la convivència de noies i nois sigui saludable.

Totes les persones representants de cada entitat que actuïn com interlocutors dins de l’aplicació i que, per tant, siguin les responsables d’estar en contacte amb els adolescents, rebran una formació específica prèvia i tindran clars els protocols d’actuació. D’altra banda, els equips de b-resol i del Citilab acompanyaran les entitats en els processos de donar resposta a tots els avisos i situacions que puguin sorgir.

Salut Digital

Salut Digital és un projecte impulsat des del Citilab que vol fomentar una reflexió constructiva sobre l’ús de les TRIC (les Tecnologies per a la Relació, la Informació i la Comunicació) i sobre els efectes de la interacció de les persones amb l’entorn digital en l’era de la hiperconnexió.

En aquest context de digitalització i hiperconnexió, Salut Digital treballa per prevenir el possible mal ús i/o l’abús de les eines i plataformes digitals i tecnològiques amb la finalitat de combatre situacions de risc i possibles afectacions en la salut social de la ciutadania.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Banner logo Ajuntament de Cornellà

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar