skip to Main Content
Inicia't - Formació Bàsica TIC

La comunitat del SeniorLab reprèn la seva activitat i es posa en marxa una nova formació per a la inclusió digital de persones adultes

Citilab treballa per l’apoderament de la ciutadania en competències digitals, tecnològiques i innovadores

El proper mes de maig Citilab reprèn l’activitat del SeniorLab, que és la comunitat que explora les possibilitats de desenvolupament de les capacitats d’innovació de les persones majors de 55 anys i la seva implicació en el disseny i la construcció de la Societat del Coneixement. 

També torna l’Inicia’t, la formació bàsica per introduir-se al món digital, però, a més, des del laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat s’impulsa una nova formació dirigida a persones adultes que vulguin adquirir coneixements específics sobre el món digital.

Desplega cada secció per conèixer tota la informació necessària sobre cada iniciativa:

El SeniorLab és una iniciativa que parteix de la idea que la gent gran pot contribuir de forma innovadora al disseny i construcció de la societat digital i del coneixement, aportant la seva experiència i memòria com un bé patrimonial utilitzant eines tecnològiques. 

Així, Citilab fomenta l’envelliment actiu i la inclusió digital de les persones adultes i de la gent gran a través de la generació de projectes realitzats a través d’eines tecnològiques i sobre temàtiques de caràcter social.

 • Data d’inici (primera sessió): dijous 5 de maig de 2022.
 • Dia i horari: cada dijous, de 11:00 a 13:00 hores.
 • Durada: formació contínua (seguint el calendari escolar)
 • Format: presencial.
 • Preu: gratuït per a les persones participants. Només cal fer-se el carnet de Citilaber per accedir a les instal·lacions, que té un preu de 3 euros anuals.

Per a obtenir més informació sobre aquesta comunitat, cal enviar un correu electrònic a seniorlab@e-citilab.eu 

Cuida’t, comunica’t i comparteix és la nova formació del Citilab que està adreçada a totes les persones adultes que vulguin millorar la seves competències digitals i adquirir coneixements específics d’eines digitals.

IMPORTANT: per cursar aquesta formació cal tenir coneixements previs relacionats amb l’ús de les tecnologies o haver realitzat la formació Inicia’t del Citilab.

Aquest nou curs, que té una durada de 3 mesos, ofereix un contingut més avançat que l’Inicia’t, fent possible que les persones participants es familiaritzin amb l’ús de l’ordinador i dispositius mòbils, facin servir diverses aplicacions i eines digitals (núvol, tràmits administratius…), es puguin comunicar en línia (a través d’eines de missatgeria instantània i eines de videoconferència) i crear i gestionar contingut textual, gràfic i audiovisual (elaborar documents, fer i publicar fotografies, enregistrar i compartir vídeos…).

 • Data d’inici (primera sessió): dimarts 3 de maig.
 • Dia i horari: cada dimarts, de 17:00 a 19:00 hores.
 • Durada: 3 mesos (12 sessions).
 • Format: presencial.
 • Públic: adults amb coneixements digitals mínims.
 • Preu: gratuït per a les persones participants. Només cal fer-se el carnet de Citilaber per accedir a les instal·lacions, que té un preu de 3 euros anuals.

L’Inicia’t és un curs bàsic de 10 sessions que té l’objectiu de capacitar les persones participants en matèria de competències digitals, per tal d’avançar en el propòsit de trencar la fractura digital entre la ciutadania. Així, les persones participants aprenen a fer ús de l’ordinador i de l’smartphone, navegar a Internet, fer servir el correu electrònic, crear documents, accedir a aplicacions, entre d’altres.

A través de l’Inicia’t, s’afavoreix l’autonomia i la seguretat de les persones a l’hora de fer ús de l’ordinador, es facilita l’accés al coneixement i a la informació a través d’internet i es fomenta l’autoaprenentatge, la recerca activa i la col·laboració.

Després de cursar l’Inicia’t, totes les persones que hagin adquirit els coneixements mínims i que tinguin ganes d’aprendre contingut més avançat, podran plantejar-se inscriure’s a la nova formació Cuida’t, comunica’t i comparteix.

 • Data d’inici (primera sessió): dimarts 3 de maig de 2022.
 • Dates i horaris:
  • Grup de matí: dimarts i dijous, de 12 a 14 hores.
  • Grup de tarda: dimarts i dijous, de 16 a 18 hores. 
 • Durada: 10 sessions.
 • Format: presencial.
 • Públic: adults amb o sense coneixements digitals mínims.
 • Preu: gratuït per a les persones participants. Només cal fer-se el carnet de Citilaber per accedir a les instal·lacions, que té un preu de 3 euros anuals.

Procés d’inscripció per a cursar l’Inicia’t o per participar en la nova formació Cuida’t, comunica’t i comparteix

Per a realitzar la inscripció tant per a l’Inicia’t com per la nova formació Cuida’t, comunica’t i comparteix cal enviar un correu electrònic a inscripcio@e-citilab.eu indicant el nom i cognoms, any de naixement i municipi de residència de la persona que s’inscriu, deixant també un telèfon de contacte i concretant en quina de les dues formacions es vol participar.  

Totes les persones que no disposin de coneixements TIC o mitjans digitals per a fer la inscripció a través d’aquest procés telemàtic, poden dirigir-se a la recepció del Citilab o trucar al 93 551 06 60 en l’horari d’obertura del centre: de dilluns a divendres, de 8 a 20 hores, exceptuant els dies festius.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Banner logo Ajuntament de Cornellà

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar