skip to Main Content
Colaboratorio IC 2022

El Col·laboratori IC presenta un manifest per promoure la Innovació Ciutadana al laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat

Citilab és un dels impulsors d’aquest grup de treball obert i distribuït que té com a objectiu articular l’ecosistema d’Innovació Ciutadana estatal

Dijous 5 de maig a les 17 hores, després de la sessió de treball emmarcada al projecte Laboratoris Bibliotecaris, el laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat acollirà la presentació del manifest del Col·laboratori IC ‘La Innovació Ciutadana, una oportunitat per a un món en transició’, el llançament de la seva pàgina web i l’exposició de l’informe de casos d’Innovación Ciudadana realitzat amb el suport de la Fundació Daniel i Nina Carasso.

Citilab és un dels agents impulsors del Col·laboratori IC conjuntament amb Canòdrom, (Barcelona), Coboilab (Sant Boi), ColaBoraBora (Bilbao), Icosistema (Extremadura), LAAAB (Aragó), Las Naves (València), Makea (València) i Tabakalera Medialab (Donostia).

El Col·laboratori IC és un grup de treball obert i distribuït format per diversos agents representatius de l’ecosistema d’Innovació Ciutadana de diferents punts del territori espanyol, presentarà a aquest acte un manifest que recull una dotzena de  mesures per promoure la Innovació Ciutadana; entenent que aquesta és clau per trobar col·lectivament camins diversos, creatius i il·lusionants per abordar positivament les transformacions i les transicions de la societat.

En aquest acte, que tindrà lloc al Citilab i que també s’emetrà en streaming a través dels canals de YouTube de Citilab (s’hi podrà accedir fent clic aquí) i de Laboratoris Bibliotecaris, els membres del Col·laboratori IC faran una crida per sumar forces per continuar treballant en aquest objectiu comú d’articular l’ecosistema d’innovació ciutadana d’una manera sostinguda i sostenible i d’ubicar aquesta qüestió a l’agenda pública i institucional del país.

Al llarg de la tarda també es presentarà la web www.colaboratorioic.org, on a més de signar el manifest, es podrà conèixer molt més sobre la Innovació Ciutadana i el seu ecosistema i sobre com sumar-s’hi per formar-ne part. I per aterrar tot això sobre exemples concrets, es donaran a conèixer diversos casos d’èxit d’Innovació Ciudadana recollits a un informe elaborat pel Col·laboratori IC amb el suport de la Fundació Daniel i Nina Carasso.

A més de la presentació al Citilab, l’equip del Col·laboratori IC treballarà el divendres 6 de maig a dos espais més vinculats a l’ecosistema d’innovació català.

Al Canòdrom, l’Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica de Barcelona, ​​es durà a terme una sessió oberta de presentació del Col·laboratori IC (que també es podrà seguir en streaming a través del canal de YouTube de Canòdrom) i l’equip s’implicarà en un taller per dissenyar la governança i l’organització interna de la seva comunitat, comptant amb la consolidada plataforma de participació ciutadana Decidim.

D’aquesta manera, incorporant l’equip de Canòdrom al grup motor del Col·laboratori IC, es pretén connectar la Innovació Ciutadana amb la Participació Democràtica, amb la voluntat d’anar un pas més enllà a l’escala de la participació social. 

Per donar continuïtat a aquest treball, els membres del Col·laboratori IC es traslladaran a Coboilab, el laboratori d’innovació pública de Sant Boi de Llobregat, on participaran en dinàmiques per identificar les necessitats i les potencialitats que seria interessant incloure a Decidim i explorar com es pot connectar i aplicar l’acció i els resultats produïts des dels diferents tipus de laboratoris (ciutadans, innovació pública, innovació social i digital, fabricació, innovació cultural, etc.).

El Col·laboratori IC neix durant el primer confinament, moment en què es va fer una reflexió col·lectiva a través del ‘Colaboratorio ¿Y SI NOS ENREDAMOS?, comptant amb la participació de més de 150 persones. Una iniciativa desenvolupada en el marc de Frena La Curva, la plataforma ciutadana nascuda el març de 2020 que ha visibilitzat més de 900 iniciatives solidàries de cooperació i resiliència cívica impulsades durant la pandèmia a nivell internacional per voluntariat, emprenedoria, activisme, organitzacions socials, maker i laboratoris dinnovació pública i oberta.

El Col·laboratori IC es va posar en marxa en el moment més efervescent de la crisi sanitària amb l’objectiu de sostenir aquesta col·laboració amb tant de potencial, de manera que ha continuat treballant per unir agents actius de l’ecosistema d’Innovació Ciutadana amb la voluntat d’alinear esforços, compartir coneixement i recursos, generar i connectar comunitats, desenvolupar infraestructures i projectes comuns, qualificar processos i avaluar resultats.

Aquest esdeveniment compta amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i la col·laboració de Canòdrom, Coboilab i la Fundació Daniel i Nina Carasso.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar