skip to Main Content
Jornada De Laboratorios Bibliotecarios 2022

Citilab acull la trobada de Laboratorios Bibliotecarios, una jornada en la qual es reuneixen iniciatives innovadores de biblioteques de tot el país

La sessió de treball, organitzada pel Ministeri de Cultura i Esport, Tabakalera i Citilab, vol reflexionar sobre el paper de les biblioteques en l’ecosistema educatiu

El proper dijous 5 de maig el Ministeri de Cultura i Esport i Citilab organitzen una sessió de treball oberta per reflexionar sobre el paper que tenen les biblioteques en l’ecosistema educatiu.

Aquesta trobada, que tindrà lloc al laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat, s’emmarca en el projecte Laboratorios Bibliotecarios i proposa seguir explorant la biblioteca com a espai de col·laboració, experimentació i creació; en aquesta ocasió, destacant el rol de les biblioteques com actius d’aprenentatge.

Les persones participants, que són agents representants del món de les biblioteques, de l’educació i a l’ecosistema innovador del territori, s’implicaran en la reflexió i resolució de cinc reptes, tot treballant col·laborativament durant el matí distribuïts en grups de treball multidisciplinar. L’assistència als grups de treball serà tant presencial com virtual.

Representants de la Direcció General de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, el Govern d’Aragó, la Junta d’Andalusia, la Diputació de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra (UPF), l’Escola de Noves Tecnologies Interactives adscrita a la Universitat de Barcelona (ENTI-UB), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Granada, la Biblioteca Nacional Escolar, Sokotech, Fab Lab Barcelona, el Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMACA) i diverses biblioteques públiques regionals i municipals d’arreu del territori, entre d’altres, estaran presents en la jornada.

Els cinc reptes troncals sobre biblioteques i educació

Les cinc qüestions principals que vertebraran el tema de conversa d’aquesta trobada són:

  • Aprendre a la biblioteca FENT. Programes de foment de les STEAM i programes maker amb la comunitat educativa.
  • Aprendre a la biblioteca INVESTIGANT. Ciència ciutadana, investigació vinculada als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), ciència oberta i arxius Open Access.
  • Aprendre a la biblioteca JUGANT. Dinàmiques de gamificació i activitats enfocades a aprendre a través del joc.
  • Aprendre a la biblioteques amb les TIC. Alfabetització digital i alfabetització mediàtica, treball per projectes i per reptes d’aprenentatge al llarg de la vida, amb programes intergeneracionals.
  • Aprendre a la biblioteca LLEGINT. Innovació en la promoció de la lectura, comprensió lectora, aliances amb les biblioteques escolars i centres educatius de Primària i Secundària.

L’objectiu d’aquesta sessió de treball és impulsar i facilitar que les biblioteques posin en marxa projectes educatius innovadors dins dels seus propis espais. Per això, el resultat d’aquesta trobada serà la configuració d’un mapa d’agents rellevants per dur a terme aquestes iniciatives a les biblioteques i la definició de principis de disseny per posar en marxa projectes d’aquestes característiques.

Un cop completada l’agenda del matí, a partir de les 15:30 hores es farà una exposició dels resultats obtinguts arran de la feina feta en els diversos grups de treball. Les diverses presentacions s’emetran per streaming als canals de YouTube del Citilab (fent clic en aquest enllaç) i també al canal de Laboratorios Bibliotecarios.

Per tancar el dia, es presentarà el manifest i la pàgina web del Colaboratorio IC, el grup de treball obert i distribuït que està format per diversos agents de l’ecosistema d’innovació ciutadana d’arreu del territori espanyol i del qual Citilab n’és coimpulsor. Podeu consultar tota la informació sobre aquest esdeveniment fent clic aquí.


Aquesta trobada està impulsada conjuntament amb el Ministeri de Cultura i Esport del govern central i compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar