skip to Main Content
EduLab A Les Escoles - Escola Torre De La Miranda 2022

L’alumnat de l’Escola Torre de la Miranda comença a desenvolupar projectes personalitzats per treballar la programació, les matemàtiques i el reciclatge

Els projectes han estat codissenyats entre el professorat i l’equip del Citilab en el marc d’EduLab a les escoles

A partir d’aquest mes d’abril, les nenes i els nens de 3r i de 5è de primària de l’Escola Torre de la Miranda s’implicaran en el desenvolupament de nous projectes educatius personalitzats que han estat pensats i codissenyats entre els docents del centre i l’equip del Citilab en el marc del projecte EduLab a les escoles

Aquests projectes han estat ideats de manera col·laborativa per part dels professionals de les dues entitats amb la finalitat de fomentar un multi-aprenentatge que sigui d’allò més enriquidor per a l’alumnat.

Aprenentatge de continguts curriculars i programació a través del treball per projectes

El reciclatge (les 3R: reduir, reutilitzar i reciclar) i les matemàtiques són les temàtiques educatives curriculars que l’escola ha considerat adequades per treballar a través de la programació. D’aquesta manera, seguint la metodologia de treball per projectes -que forma part de l’essència del projecte EduLab a les escoles- es garateix l’aprenentatge múltiple de les nenes i els nens.

Fent servir la programació per blocs amb Scratch, l’alumnat dissenyarà eslògans que fomentin la reducció, la reutilització i el reciclatge de residus i realitzaran jocs per treballar els nombres decimals a partir del sistema monetari i un laberint de reptes matemàtics. D’aquesta manera, es familiaritzaran amb la programació i desenvoluparan el pensament computacional mentre, alhora, crearan un projecte que permetrà que assoleixin els continguts d’una temàtica educativa rellevant.

Per dur a terme aquests projectes es realitzaran tres sessions presencials a l’aula en les quals l’alumnat, a més de tenir la figura del docent com a referent, també comptarà amb el suport i l’acompanyament de l’equip del Citilab.

L’EduLab a les escoles durant els cursos 2022/23 i 2023/24

Tant l’Escola Torre de la Miranda com l’Escola Sant Ildefons, els dos col·legis públics del barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat, participen enguany en el projecte EduLab a les escoles del Citilab, que té l’objectiu d’impulsar l’ensenyament de la programació i la robòtica com a llenguatges transversals en el sistema educatiu formal.

Ara que l’alumnat de l’Escola Torre de la Miranda ja ha conegut el robot Fantàstic i s’ha iniciat en el món de la robòtica, fa un pas més i enceta els projectes educatius personalitzats. En el següent vídeo podeu veure com ha sigut l’experiència de les nenes i els nens treballant amb el robot del Citilab:

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Banner logo Ajuntament de Cornellà

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar