skip to Main Content
Entrada Citilab Durant La Fira Apropa

Citilab acull una nova edició de la Fira APROPA, un matí d’orientació professional i acadèmica per a l’alumnat de Cornellà de Llobregat

Aquest 6 d’abril, vine a conèixer l’oferta formativa de la ciutat

El proper dimecres 6 d’abril se celebra una nova edició de la Fira APROPA, la fira d’Accions Pel Reciclatge i l’Orientació Professional i Acadèmica que està organitzada per l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i que convida joves i famílies a conèixer tota l’oferta formativa que hi ha a Cornellà de Llobregat.

Després de les passades edicions virtuals, organitzades amb aquest format a causa de la situació sanitària viscuda els darrers anys, Citilab serà un any més la seu d’aquest matí dedicat a oferir suport a noies i nois perquè comencin a traçar el seu futur acadèmic i professional.

Una conferència inspiradora, un gran ventall de tallers pràctics i tots els centres educatius a l’abast de tothom

La jornada s’inaugurarà amb la ponència ‘A grans preguntes, bones respostes’ a càrrec d’Aina Flores Hidalgo, pedagòga a Femarec, una cooperativa d’acció social que treballa per la inserció social, laboral i cultural de col·lectius en risc d’exclusió. 

Seguidament, començaran els tretze tallers pràctics que es desenvoluparan en punts diversos de les instal·lacions del laboratori ciutadà de Cornellà. Aquestes activitats seran d’allò més variades i permetran que les i els joves de la ciutat puguin apropar-se a professions de sectors molt diversos.

Automoció, jardineria, realitat virtual, cosmetologia i imatge personal, simulació i programació, disseny, hoteleria i instal·lacions són algunes de les especialitzacions que l’alumnat de Cornellà podrà conèixer a través d’aquests tallers d’experimentació. Des d’elaborar una crema amb plantes medicinals, fer la manicura, dissenyar i fabricar una enganxina en vinil o cuinar burritos fins aprendre a fer servir una pistola elèctrica i dinamomètrica o iniciar-se en el món de la realitat virtual seran algunes de les tasques professionals que podrà dur a terme el públic interessat.

D’altra banda, el mateix Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat oferirà una activitat durant tot el matí que consistirà en un joc sobre l’itinerari acadèmic i el Museu de les Aigües anirà impartint una xerrada breu anomenada ‘Apropa’t al món de l’aigua’.

A continuació, podeu consultar el programa complet:

A més d’aquestes propostes participatives, a la Plaça Can Suris (a l’exterior del Citilab), es desplegaran les carpes institucionals dels diversos centres formatius de la ciutat perquè totes les persones interessades s’hi puguin acostar, rebre informació i resoldre dubtes parlant amb representants de cada institució.

D’aquesta manera, hi seran presents els cinc instituts públics de la ciutat (l’Institut Esteve Terradas i Illa, l’Institut Francesc Macià, l’Institut Mària Aurèlia Capmany, l’Institut Miquel Martí i Pol i l’Institut Joan Miró) i set entitats més: la Fundació El Llindar, l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Cornellà, el Centre de Formació d’Adults (CFA) de Cornellà, Gremibaix (GB) Fundació, el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD), la Fundació per a les persones dependents i, finalment, els departaments de Joventut i d’Esports de l’Ajuntament de Cornellà.

Aquesta iniciativa està impulsada per l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Banner logo Ajuntament de Cornellà

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar