skip to Main Content
Jam De Treballs De Recerca 2022

La salut segueix sent el tema que més interessa a les noies i als nois de Cornellà de Llobregat a l’hora fer recerca

Més de 260 estudiants de primer de batxillerat d’instituts públics de la ciutat han participat a la quarta edició de les Jams de Treballs de Recerca del Citilab

Citilab ha celebrat enguany la quarta edició de les Jams de Treballs de Recerca del Citilab, que són les jornades que serveixen a l’alumnat de primer de batxillerat per dissenyar i concretar els seus futurs treballs de recerca a través de la realització de dinàmiques innovadores i col·laboratives que es desenvolupen al llarg de dos dies fora de l’aula. 

Després d’aquesta nova edició, que ha comptat amb la participació de quatre instituts públics de Cornellà de Llobregat, es confirma un any més que la salut és l’àmbit temàtic que més escullen les noies i els nois de la ciutat quan fan la proposta del seu projecte d’investigació.

L’Institut Esteve Terradas i Illa, l’Institut Miquel Martí i Pol, l’Institut Joan Miró i, per primera vegada, l’Institut Francesc Macià són els centres educatius cornellanencs que han participat en aquestes jornades celebrades al laboratori ciutadà de la ciutat al llarg del primer trimestre del 2022.

Treballs de recerca i Objectius de Desenvolupament Sostenible

L’alumnat de primer de batxillerat proposa el seu tema d’investigació en la Jam de Treballs de Recerca i vincula la temàtica escollida a un o diversos Objectius de Desenvolupament Sostenible, els 17 reptes globals plantejats per l’ONU en l’Agenda 2030 amb la voluntat d’assolir un món millor. Fent aquesta relació, les noies i els nois veuen que la seves “petites” investigacions, que han de ser realistes, assumibles i que tindran un impacte local, també estan connectades amb línies d’acció d’escala mundial

Els ODS 3 i 9, que són ‘Salut i benestar’ i ‘Indústria, innovació i infraestructures’ respectivament, han sigut els Objectius de Desenvolupament Sostenible -i, per tant, els àmbits temàtics- que han reunit més propostes de treballs de recerca en aquesta quarta edició de les #JamTR.

De fet, més del 40% de les temàtiques d’investigació presentades enguany estan relacionades amb l’ODS ‘Salut i benestar’. Un any més, els treballs de recerca sobre salut són els més populars entre els joves de primer de batxillerat de Cornellà de Llobregat amb diferència i aquests resultats confirmen la tendència dels anys anteriors.

Seguidament, l’ODS ‘Indústria, innovació i infraestructura’ és el segon àmbit temàtic que ha reunit més propostes fetes per l’alumnat, seguint també l’estela dels anys anteriors. Enguany, el 22% dels treballs de recerca proposats plantegen investigacions innovadores o recerques sobre indústries concretes.

Respecte l’any anterior, la principal diferència és l’augment de propostes de treballs de recerca emmarcades en l’ODS ‘Pau, justícia i institucions sòlides’, que ha sigut el tercer àmbit temàtic que ha agrupat més propostes d’investigació aquest any 2022 a causa d’un notable creixement de treballs de recerca vinculats a la història i a la recerca sobre conflictes bèlics. 

Representació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en funció del nombre de propostes de treballs de recerca presentades en les Jam de Treballs de Recerca 2022

La quarta edició de la Jam de Treballs de Recerca, en vídeo

Les Jams de Treballs de Recerca s’han celebrat per quart any consecutiu comptant amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat V i amb la participació de quatre centres de secundària públics de Cornellà de Llobregat: l’Institut Joan Miró, l’Institut Miquel Martí i Pol, l’Institut Esteve Terradas i Illa i l’Institut Francesc Macià.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Banner logo Ajuntament de Cornellà

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar