skip to Main Content
Jam De Treballs De Recerca 2022 Amb L'Institut Francesc Macià

L’alumnat de l’Institut Francesc Macià de Cornellà de Llobregat participa, per primera vegada, a la Jam de Treballs de Recerca del Citilab

Més del 60% dels estudiants de 1r de batxillerat de l’Institut Francesc Macià vol fer recerca sobre temàtiques vinculades a la salut i a les indústries i innovacions tecnològiques

Al voltant de 80 noies i nois que cursen primer de batxillerat a l’Institut Francesc Macià han elaborat el prototip del seu treball de recerca al Citilab. Aquest any ha sigut la primera vegada que aquest centre educatiu cornellanenc ha participat en la Jam de Treballs de Recerca, fent que aquesta quarta edició de les jornades sobre recerca compti amb la implicació de tots els instituts públics de la ciutat

D’entre totes les propostes plantejades per l’alumnat, més del 60% han sigut temes que s’emmarquen en dos Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) concrets: ‘Salut i benestar’, en primer lloc, i ‘Indústria, innovació i infraestructures’, en segona posició, però seguint-lo molt de prop. Això vol dir que una gran part de les temàtiques que interessen a les noies i als nois de primer de batxillerat d’aquest institut són temes relacionats amb la salut o temes vinculats a les indústries i a les innovacions.

ODS 3 i 9

Interès per la salut: la investigació de malalties i trastorns

Els efectes de la COVID-19 en els esportistes d’elit, l’elaboració de medicaments per al càncer a través de la secreció antimiòtica d’alguns animals marins, els perfils psicològics segons Carl Gustav Jung, l’ús de nanopartícules d’or per al tractament del càncer o l’estudi d’una gran diversitat de malalties i problemes de salut mental, entre elles l’autisme, l’Esclerosis Múltiple, la diabetis, l’Alzheimer o el Síndrome de Tourette, són algunes de les propostes vinculades a l’ODS ‘Salut i benestar’ que els estudiants han presentat durant la jornada. 

Varietat de propostes sobre indústries tecnològiques i innovació

Pel que fa als treballs de recerca emmarcats en l’ODS ‘Indústria, innovació i infraestructures’, algunes de les temàtiques que els alumnes han posat sobre la taula són: l’ús de tecnologia en el món dels parcs temàtics i les atraccions, l’anàlisi del rendiment dels cotxes de Fórmula 1, la utilització d’hologrames en les peixeres per a la substitució d’animals autèntics, els algoritmes de les xarxes socials o les innovacions tecnològiques per a l’ús de drons per al desplaçament i l’entrega de productes a domicili.

Els treballs de recerca sobre cultura també destaquen 

També cal mencionar que l’alumnat de l’Institut Francesc Macià ha destacat per voler investigar sobre temàtiques relacionades amb la cultura. La comparació de les obres de Federico García Lorca, l’anàlisi del rang vocal Mezzosoprano, la importància del llenguatge visual en el cinema, l’estudi dels estils existents en la música flamenca, el desenvolupament d’un catàleg cultural i artístic de Cornellà de Llobregat o l’estudi del Modernisme català són alguns dels títols que noies i nois han exposat davant de la resta de companyes i companys.


Després d’haver participat en aquestes jornades d’inspiració i codisseny de la investigació, les noies i els nois del centre compten amb un full de ruta definit i acotat per començar a traçar el treball de recerca que hauran de presentar el proper curs.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Banner logo Ajuntament de Cornellà

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar