skip to Main Content
Digitalizap I CoMecenes: Compra Pública Innovadora 2021

Digitalizap i CoMecenes: els dos projectes seleccionats en el procés de Compra Pública Innovadora per impulsar la transformació digital del comerç local

Citilab ha recolzat l’elaboració dels plans de viabilitat i el desenvolupament dels prototips de les dues millors propostes presentades en l’última convocatòria de la Compra Pública Innovadora, la iniciativa de selecció d’idees innovadores que el laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat impulsa anualment amb l’objectiu de donar suport al talent emprenedor i innovador del territori metropolità.

Les dues idees més ben valorades, Digitalizap i CoMecenes, són propostes innovadores per millorar el procés de transformació digital de les empreses del comerç local, un repte social que va ser determinat després de fer un anàlisi en relació a les conseqüències que ha tingut la crisi social, econòmica i sanitària provocada per la COVID-19.

La Compra Pública Innovadora és un instrument que permet testejar la viabilitat d’idees emprenedores, innovadores i amb vocació social. Podeu consultar la naturalesa de les millors propostes d’aquesta convocatòria a continuació:

Digitalizap: una formació en matèria de digitalització per als comerços locals

Digitalizap és un prototip d’aplicació d’aprenentatge dirigida a comerciants d’empreses locals. La plataforma ofereix vídeos interactius, recursos de realitat virtual i gamificacions mitjançant els quals els i les comerciants s’introdueixen a la digitalització amb una metodologia d’aprenentatge efectiva i innovadora: les dosis diàries de digitalització. 

Aquests dosis diàries de digitalització són microcàpsules de vídeo, de ràpid i fàcil consum des dels smartphones, que ofereixen consells, recursos i idees per posar en pràctica i avançar en el procés de digitalització dels seus negocis. 

CoMecenes: una iniciativa de micromecenatge per ajudar les botigues de venda al detall

CoMecenes és un prototip d’aplicació de micromecenatge que té l’objectiu d’ajudar a les botigues de venda d’alimentació i begudes així com als comerços de venda al detall que han estat afectats per la crisi de la COVID-19. 

Els comerços poden publicar campanyes de micromecenantge explicant els seus casos particulars amb tota mena de detall i establir la xifra-objectiu que necessiten per tirar endavant. Per la seva banda, els i les comerciants poden oferir ofertes exclusives només disponibles per als mecenes que han contribuït en la causa amb la voluntat de seguir impulsant el comerç de proximitat.


A més de Digitalizap i CoMecenes, les dues propostes que han obtingut la millor puntuació en tot aquest procés de selecció, hi ha tres idees que van ser seleccionades per passar a la segona fase de la Compra Pública Innovadora i que, per tant, van rebre recolzament per dur a terme els plans de viabilitat: 

Amb el nom de Digihood es proposa la idea de crear un marketplace d’intercanvi de serveis entre comerciants locals i professionals digitals. En aquesta app, els i les comerciants de negocis locals poden consultar i contractar tota una graella de serveis professionals digitals i, per la seva banda, els professionals en matèria digital també poden consultar els productes i serveis especialitzats de cada empresa local. L’aplicació ofereix tècniques de gamificació i afavoreix l’intercanvi a través d’una moneda virtual.

Amb Aprop.at neix la idea de desenvolupar un canal que connecti comerciants i veïnat d’una manera més exclusiva i directa. L’aplicació, que podem imaginar com una xarxa social especialitzada en el comerç local, permet que els negocis locals comparteixin nous productes o serveis i informació actualitzada diària (com un menú del dia, una oferta limitada o altres novetats) acompanyant-ho amb imatges. El veïnat pot consultar l’actualització de l’app i xatejar directament amb cada comerç.

E-mercat vol ser el marketplace de venda de productes i serveis de proximitat de Cornellà de Llobregat. A través d’aquest canal de venda, els negocis locals de la ciutat poden efectuar vendes i oferir promocions, però el punt diferencial és que l’E-mercat premia el consum dins de l’aplicació per afavorir el creixement del comerç local, permet que les botigues comptin amb un servei logístic compartit per fer possible l’entrega a domicili i dona visibilitat a cada comerç adherit a través de la publicitat a xarxes socials.

Aquesta convocatòria es va obrir a emprenedors i emprenedores de qualsevol municipi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i ha estat regulada a través d’un plec de clàusules generals i concretat a través d’un plec de prescripcions específiques addicionals, que s’han pogut consultar en la web del Citilab durant tot el procés.

Aquest 2022 Citilab repetirà l’experiència i obrirà una nova convocatòria per continuar oferint suport a les iniciatives emprenedores amb vocació de retorn social.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar