skip to Main Content
Jam De Treballs De Recerca 2022 Amb L'Institut Esteve Terradas I Illa

L’alumnat de l’Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà dissenya el prototip del seu treball de recerca al Citilab

La salut és l’àmbit temàtic que més interessa a l’alumnat del centre cornellanenc per fer recerca

Una seixantena d’estudiants de primer de batxillerat de l’Institut Esteve Terrades i Illa ha inaugurat la quarta edició de les Jams de Treballs de Recerca, les jornades d’inspiració i codisseny dels treballs de recerca que van néixer l’any 2019 impulsades des del Citilab amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat V i els instituts públics de la ciutat de Cornellà.

Tenint en compte el context sanitari, la Jam s’ha celebrat respectant les mesures de seguretat i els grups bombolla establerts pel centre educatiu.

Els treballs de recerca sobre temàtiques relacionades amb la salut, novament majoritaris

Un any més, més del 40% dels temes proposats pels estudiants per centrar les seves recerques han estat temàtiques relacionades amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 3, ‘Salut i benestar’

Entre aquestes més de 20 propostes de projectes d’investigació vinculades a la salut, els temes més repetits i que han despertat més interès han estat la salut mental i l’esport o l’activitat física. Dins d’aquests grans àmbits temàtics s’han posat sobre la taula temàtiques més concretes com l’ansietat, els trastorns de la son, l’autoestima durant l’adolescència o els efectes de la dansa en la salut mental de les persones, així com les lesions en el món de l’esport, la relació entre la nutrició i el desenvolupament muscular, l’activitat física pel tractament de diverses patologies o l’ús d’esteroides anabòlics i substàncies químiques per la millora del rendiment esportiu.

L’alumnat vincula els temes que ells mateixos i elles mateixes escullen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, els 17 reptes globals que contempla l’Agenda 2030 per fer un món millor. D’aquesta manera, els i les estudiants entenen que una investigació concreta, realista i feta a petita escala (com la seva) també té un impacte global.

Temes vinculats amb la innovació, la justícia i les institucions sòlides, el creixement econòmic, l’educació de qualitat i les desigualtats

Deixant ara de banda les temàtiques vinculades a la salut, que són gairebé la meitat dels treballs de recerca proposats, l’altra meitat de propostes s’han emmarcat de manera més homogènia i molt menys massiva en altres marcs temàtics i ODS: ‘Indústria, innovació i infraestructures’, ‘Pau, justícia i institucions sòlides’, ‘Treball decent i creixement econòmic’, ‘Educació de qualitat’, ‘Reducció de desigualtats’ i ‘Igualtat de gènere’. 

Crear un prototip de robot, els nanomaterials, la psicologia del color, la diferència d’edat en les relacions amoroses, l’explotació animal i la legislatura, la corrupció i el narcotràfic a Llatinoamèrica, el racisme al món de l’esport, l’aprenentatge de la llengua anglesa a través de les sèries i els videojocs o el Bitcoin com a successor de l’Euro són alguns dels títols tan diversos que s’han plantejat en aquesta fase inicial del procés de construcció del seu futur projecte d’investigació.

El professorat de l’Institut Esteve Terradas i Illa opina sobre l’impacte de la #JamTR

En el següent vídeo podreu sentir el testimoni dels docents del centre cornellanenc que han assistit en aquesta darrera Jam de Treballs de Recerca celebrada els passats dies 25 i 26 de gener de 2022: 


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar