skip to Main Content

Construeix el teu propi mesurador de CO2 amb la placa ED1 del Citilab i emporta-te’l a casa!

T’agradaria entendre com funciona un aparell mesurador de CO2? Vols conèixer quins elements electrònics el componen i com construir-lo? T’interessa introduir-te a la programació per blocs? I encara més: t’agradaria assolir aquest coneixement i acabar muntant un mesurador de CO2 per casa teva? 

No perdis l’oportunitat d’endinsar-te en la cultura maker i simpatitzar amb la programació i el treball manipulatiu tot aprenent a construir un aparell capaç de mesurar i indicar la qualitat de l’aire d’un espai; una informació que és útil sempre, però especialment en el context que vivim.

El taller: tu decideixes si vens a la primera sessió o a totes dues!

Citilab ofereix dues opcions a l’hora de participar en aquesta activitat:

  • La primera opció és que totes les persones interessades puguin assistir solament a la primera sessió gratuïta del taller (17 de febrer), en la qual s’oferirà una explicació més teòrica sobre els components, el procés de construcció i el funcionament del mesurador de CO2.
  • La segona possibilitat és que tothom qui ho desitgi pugui participar en totes dues sessions (17 i 24 de febrer), assistint també a la segona sessió de muntatge de l’aparell. Aquesta segona sessió és de pagament per tal d’assumir els costos dels materials que componen el mesurador de CO2 que es podrà endur a casa cada persona participant. 

Així doncs, la primera sessió estarà dedicada a conèixer els diversos components i dispositius que formaran l’aparell i iniciar la programació de la placa controladora. En aquesta primera sessió es compartiran altres alternatives per construir l’aparell amb altres sensors, plaques de control i entorns de programació.

La segona i última sessió servirà per fer el muntatge elèctric i el muntatge mecànic de l’aparell. El mesurador de CO2 que es construïrà en el taller estarà format per la placa controladora ED1 dissenyada al Citilab, que es programarà amb MicroBlocks, un sensor de CO2 (MH-Z19) i una caixa que ha estat dissenyada i impresa en 3D pel maker i col·laborador habitual del centre Kike Montanyés.

Dates, horari, preu, requisits i inscripció

El taller es desenvoluparà els dijous 17 i 24 de febrer, de 17:30 a 19 hores. Aquesta activitat forma part dels Clubs del Citilab, els espais d’autoaprenentatge del laboratori ciutadà de Cornellà que fomenten l’aprenentatge de les persones a través de la construcció de projectes, afavorint el treball col·laboratiu i manipulatiu. 

En cas d’assistir únicament a la primera sessió (dijous 17 de febrer), l’activitat és gratuïta per a les persones participants. Si, per contrari, es participa en totes dues sessions (els dijous 17 i 24 de febrer), el preu del taller és de 65 euros per persona per assumir els costos dels materials de construcció del mesurador de CO2. Les persones que assisteixin a la segona sessió s’implicaran en el muntatge per obtenir l’aparell i fer-ne ús propi.

L’activitat està oberta a qualsevol persona que tingui a partir de 12 anys i que estigui interessada en el món de la programació i l’electrònica, la cultura maker i el treball manipulatiu.

Per a realitzar la inscripció heu d’enviar un correu electrònic a inscripcio@e-citilab.eu indicant el nom i cognoms, any de naixement i la població de la persona que s’inscriu a l’activitat, deixant també un telèfon de contacte i concretant el taller al qual es vol participar.

Les inscripcions es faran per ordre d’arribada dels correus rebuts, l’aforament és limitat.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar