skip to Main Content
Robot Fantàstic A Una Catifa D'aprenentatge 2021

Aquest desembre, els més petits s’apropen a la tecnologia creativa i aprenen a tenir cura del planeta en el nou taller del Citilab!

L’última activitat mensual de l’any vol apropar la programació, la robòtica, la tecnologia creativa i la consciència ambiental a nenes i nens de 6 a 8 anys

El taller del mes de desembre del Citilab, l’últim taller mensual de l’any, proposa una activitat per a nenes i nens de 6 a 8 anys que vulguin descobrir i interactuar amb la tecnologia des de la seva vessant més creativa, tot explorant, experimentant i jugant amb eines tecnològiques i treballant un rerefons temàtic clau: conèixer i cuidar el planeta Terra.

L’activitat es desenvoluparà al llarg de dues tardes de dimarts del mes de desembre: els dies 14 i 21 de desembre de 2021, de 17:15 a 18:45 hores.

Contingut i metodologia del taller

Seguint la metodologia constructivista, els infants participaran en tres activitats tecnològiques a través de les quals coneixeran el planeta Terra i prendran consciència sobre la importància que té tenir-ne cura.

Així doncs, nenes i nens crearan una història digital de manera col·laborativa, superaran reptes i treballaran la lateralitat interactuant amb el robot Fantàstic del Citilab -que és un gran aliat en tot aquest procés d’aprenentatge!- i s’aproparan a la realitat augmentada a través de contes i dibuixos.

  • Creació d’històries digitals amb ScratchJr

Els més petits desenvoluparan una història de manera conjunta, tot introduint-se al món de la programació visual per blocs amb ScratchJr. L’ScratchJR és un entorn de programació com l’Scratch, però adaptat per a l’ús d’infants. Les instruccions estan representades amb icones perquè així siguin més fàcil d’interpretar per a nenes i nens més menuts.

  • Robòtica i pensament computacional amb el robot Fantàstic!

En aquesta activitat, els participants aprendran a donar instruccions al robot Fantàstic del Citilab -a través de fletxes i botons- perquè aquest faci un recorregut sobre una catifa temàtica. Així, treballaran el pensament computacional, aprendran a generar seqüències i estratègies per a la resolució de problemes i superaran reptes en un context de diversió!

  • Creativitat i percepció espacial a través de la realitat augmentada amb ChromVille

Nenes i nens deixaran anar la seva imaginació, exercitaran la creativitat i treballaran diversos continguts educatius a través de ChromVille, una eina que genera la representació tridimensional d’un dibuix. Així, s’aproparan a la realitat augmentada i treballaran la seva percepció espacial.

Requisits i inscripció 

El taller, que se celebrarà els propers 14 i 21 de desembre, va dirigida a nenes i nens que tinguin entre 6 i 8 anys i no és necessari que tinguin coneixements previs en matèria de programació ni robòtica.

L’activitat és gratuïta per a les persones participants. Només cal tenir el carnet de Citilaber per accedir a les instal·lacions, que té un cost de 3 euros anuals.

Per a realitzar la inscripció heu d’enviar un correu electrònic a inscripcio@e-citilab.eu indicant el nom i cognoms, any de naixement i la població de la persona que s’inscriu a l’activitat, deixant també un telèfon de contacte i concretant el taller al qual es vol participar.

Les inscripcions es faran per ordre d’arribada dels correus rebuts, l’aforament és limitat.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar