skip to Main Content
Nenes I Mentora Scratch - EduLab 2021

Citilab busca joves mentores i mentors de Scratch que vulguin desenvolupar un joc de manera col·laborativa en el nou taller de novembre

La nova activitat mensual és per a nenes i nens que tinguin a partir de 10 anys, coneixements previs de Scratch i passió per la programació 

El taller del mes de novembre del Citilab llança un repte a totes aquelles nenes i tots aquells nens que tinguin a partir de 10 anys i coneixements previs de Scratch: us animeu a dissenyar i programar un joc des de zero, tot treballant en equip?

L’activitat tindrà un total de cinc sessions que s’impartiran les tardes dels dimarts del mes de novembre: els dies 2, 9, 16, 23 i 30 de novembre de 2021, de 17:15 a 18:45 hores.

Creem un joc amb Scratch

L’objectiu del taller és que els joves participants puguin conèixer i tenir un paper actiu i clau en totes les etapes de creació i desenvolupament d’un joc programat amb Scratch, des de la ideació i la planificació fins la programació de la mecànica del joc i el disseny de l’art, treballant també la posterior presentació oral del projecte.

És molt important tenir en compte que en aquest taller no s’oferirà una introducció a l’Scratch, de manera que és un requeriment imprescindible que les nenes i els nens participants estiguin familiaritzats amb aquest entorn de programació i tinguin ganes de desenvolupar un joc personalitzat treballant de manera col·laborativa amb altres companyes i companys.

A més de promoure que els joves millorin el seu domini de la programació visual per blocs en un context d’entreteniment, es fomentarà la seva creativitat, es promourà el desenvolupament del seu pensament crític i computacional i es treballarà l’expressió oral i la capacitat de treballar col·laborativament.

Després del taller, serem mentores i mentors de Scratch 

Un cop acabades les cinc sessions, s’organitzarà una jornada al desembre en la qual les joves programadores i els joves programadors es convertiran en mentores i mentors d’altres joves de la ciutat que vulguin experimentar amb l’Scratch a través dels jocs dissenyats en aquest taller. Així, Citilab vol promoure l’ensenyament i l’aprenentatge entre iguals i fomentar la motivació i l’interès envers la programació.

Un cop acabat el taller, i a través dels mitjans digitals del Citilab, s’oferirà més informació sobre aquesta jornada de programació i mentoria entre iguals.

Dates, horari, requisits i inscripció

El taller té una durada de cinc sessions que s’impartiran presencialment els dimarts 2, 9, 16, 23 i 30 de novembre, de 17:15 a 18:45 hores

Per a participar en la formació cal que les nenes i els nens tinguin a partir de 10 anys i és imprescindible que tinguin coneixements previs de Scratch.

L’activitat és gratuïta per a les persones participants. Només cal tenir el carnet de Citilaber per accedir a les instal·lacions, que té un cost de 3 euros anuals.

Per a realitzar la inscripció heu d’enviar un correu electrònic a inscripcio@e-citilab.eu indicant el nom i cognoms, any de naixement i la població de la persona que s’inscriu a l’activitat, deixant també un telèfon de contacte i concretant el taller al qual es vol participar. 

Les inscripcions es faran per ordre d’arribada dels correus rebuts, l’aforament és limitat.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar