skip to Main Content
EduLab Curs 2021-2022

L’Escola Torre de la Miranda i l’Escola Sant Ildefons introdueixen l’ensenyament transversal de la programació i la robòtica amb EduLab

Dos nous col·legis públics de Cornellà se sumen al projecte del Citilab durant el curs 2021/22

Més d’una trentena de professores i professors de les escoles Torre de la Miranda i Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat ha començat la formació contínua en matèria de programació i robòtica, una capacitació que s’emmarca en el projecte EduLab a les escoles del Citilab i que està certificada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya

Les sessions introductòries s’estan realitzant presencialment a les aules de les mateixes escoles, tot i que a partir del mes de novembre hi haurà classes que es realitzaran al Citilab. Durant tot el curs, i paral·lelament a les intervencions que es duran a terme amb l’alumnat, els docents continuaran la formació en línia, combinant les sessions síncrones (connectant-se a través d’una plataforma de videoconferència) i el treball asíncron. Així, professores i professors treballaran a partir de reptes mensuals, posant en pràctica diversos entorns de programació, eines i recursos per desenvolupar propostes didàctiques i jocs aplicats a conceptes educatius que hauran de lliurar a través del Moodle del Citilab. 

Aquesta formació inicial pel professorat és el punt de partida de la intervenció de l’EduLab. És la manera de garantir, en primer lloc, que els docents estiguin capacitats per oferir suport a nenes i nens quan els toqui a elles i ells iniciar el seu procés d’aprenentatge i, d’altra banda, de fomentar la continuïtat de l’ensenyament de la programació i la robòtica de manera autònoma i transversal als centres educatius.

Un cop més, el professorat i l’equip del Citilab codissenyaran les intervencions personalitzades que es realitzaran amb l’alumnat en funció de les necessitats i els interessos dels centres. Així, a més d’implicar-se en la construcció, programació i interacció amb el robot Fantàstic del laboratori ciutadà de Cornellà, nenes i nens desenvoluparan diversos projectes que combinaran l’aprenentatge de contingut curricular, programació i robòtica.

Tenint en compte les incorporacions d’aquests dos centres educatius del barri de Sant Ildefons de Cornellà, l’EduLab suma un total de 10 escoles cornellanenques a les quals ha introduït l’ensenyament de la programació i la robòtica. Des del curs 2016/2017, Citilab trasllada aquest coneixement i les metodologies col·laboratives als centres d’educació primària de la ciutat.

Formació sobre competències digitals per a famílies

Enguany, en el marc del projecte EduLab, Citilab inicia la tasca de suport a les famílies oferint formació sobre competències digitals

L’evolució del món digital, i encara més després de la situació sanitària viscuda arrel de la Covid-19, ha fet sorgir noves necessitats en els entorn familiars, ja que els infants es troben immersos en la hiperconnexió i les mateixes escoles afavoreixen la interacció de l’alumnat i les famílies amb les noves tecnologies.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar