skip to Main Content
Taller De Brodat Digital Amb TurtleStitch - Octubre 2021

No et perdis els nous tallers mensuals de l’últim trimestre de l’any: formacions curtes en matèria STEAM per a tots els públics!

Tornen els nous tallers mensuals del Citilab, les formacions curtes que tenen un format pràctic, orientat a treballar per projectes i de forma col·laborativa, i en les quals les persones participants es capaciten en temàtiques relacionades amb la programació, la robòtica, l’electrònica i altres àmbits de tendència.

Els tallers mensuals, que es caracteritzen per potenciar la creativitat, l’experimentació i la imaginació dels participants, tenen una durada d’entre 2 i 5 sessions i s’imparteixen els dimarts a la tarda

Voleu acabar l’any 2021 participant en una formació en matèria STEAM (és a dir, vinculada a les disciplines de les ciències, l’enginyeria, les arts i les matemàtiques)? Consulteu l’oferta de les activitats presencials programades pels propers mesos d’octubre, novembre i desembre, que està pensada per a tots els públics! 

Desplegueu cada secció per a consultar la informació completa:

L’activitat del mes d’octubre és una proposta actualitzada del que seria un taller de costura tradicional, de manera que convida la gent gran a explorar noves tècniques i eines tecnològiques per a brodar

Així doncs, les persones participants s’introduïran en el món de la programació visual per blocs a través de Turtlestitch, l’entorn mitjançant el qual dissenyaran digitalment una figura que, després, es brodarà sobre teixit amb la màquina de cosir del Citilab.

El taller està obert a qualsevol persona major d’edat, però està especialment dirigit a gent gran que vulgui descobrir una nova manera de brodar. No és necessari que les persones participants tinguin cap tipus d’experiència en el món de la programació visual, només cal tenir coneixements bàsics en l’ús de l’ordinador.

 • Durada: 2 sessions.
 • Dates: Dimarts 19 i 26 d’octubre de 2021.
 • Horari: De 17:15 a 18:45 hores.
 • Format: Presencial.
 • Públic: Persones majors d’edat, tot i que el taller està dirigit especialment a gent gran.     
 • Requisits: Tenir coneixements en l’ús bàsic de l’ordinador.
 • Preu: Gratuït per a les persones participants. Només cal tenir el carnet de Citilaber per accedir a les instal·lacions, que té un cost de 3 euros anuals.

El taller del novembre està dirigit a aquelles nenes i aquells nens que tinguin a partir de 10 anys, que ja tinguin coneixements previs de Scratch i moltes ganes de desenvolupar un joc treballant en equip.

L’activitat no ofereix una introducció a l’Scratch, sinó que es tracta de dissenyar un projecte de manera col·laborativa -que serà un joc-, tot treballant la planificació, les diverses etapes de creació i desenvolupament d’aquest i una posterior presentació oral del resultat.

Després de les 4 sessions, s’organitzarà una jornada al desembre en la qual les nenes i els nens seran mentores i mentors d’altres joves de la ciutat que vulguin experimentar amb l’Scratch a través dels jocs ja dissenyats durant el taller. Així, es vol promoure l’ensenyament i l’aprenentatge entre iguals i fomentar la motivació i l’interès envers la programació, sobretot entre les noies.

 • Durada: 5 sessions.
 • Dates: Dimarts 2, 9, 16, 23 i 30 de novembre de 2021. 
 • Horari: De 17:15 a 18:30 hores.
 • Format: Presencial.
 • Públic: Nenes i nens a partir de 10 anys.
 • Requisits: Tenir coneixements previs en Scratch.
 • Preu: Gratuït per a les persones participants. Només cal tenir el carnet de Citilaber per accedir a les instal·lacions, que té un cost de 3 euros anuals.

I abans d’acomiadar el 2021, Citilab convida nenes i nens d’entre 6 i 8 anys a participar en una activitat de dues sessions sobre tecnologia creativa, en la qual els infants exploraran i experimentaran jugant amb eines tecnològiques i seguint la metodologia de treball per racons.

Les nenes i els nens participants crearan petites històries amb l’entorn de programació ScratchJr, interactuaran amb el robot Fantàstic del Citilab per superar diversos reptes i s’aproparan a la realitat augmentada a través de contes i dibuixos. 

 • Durada: 2 sessions.
 • Dates: Dimarts 14 i 21 de desembre de 2021.
 • Horari: De 17:15 a 18:30 hores.
 • Format: Presencial.
 • Públic: Nenes i nens de 6 a 8 anys.
 • Requisits: Cap.
 • Preu: Gratuït per a les persones participants. Només cal tenir el carnet de Citilaber per accedir a les instal·lacions, que té un cost de 3 euros anuals.

Procés d’inscripció

Per a realitzar la inscripció heu d’enviar un correu electrònic a inscripcio@e-citilab.eu indicant el nom i cognoms, any de naixement i la població de la persona que s’inscriu a l’activitat, deixant també un telèfon de contacte i concretant el taller o els tallers als quals es vol participar. Les inscripcions es faran per ordre d’arribada dels correus rebuts, l’aforament és limitat.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar