skip to Main Content
Casal D'estiu 2021 Amb Club Sanfeliu-Sant Ildefons

Citilab col·labora amb el Club Infantil Juvenil Sanfeliu-Sant Ildefons per oferir un estiu cientificotecnològic als infants de Cornellà

Nenes i nens de Cornellà de Llobregat participen durant aquest mes de juliol al casal d’estiu cientificotecnològic organitzat pel Club Infantil Juvenil Sanfeliu-Sant Ildefons amb la col·laboració del Citilab. 

El Club Sanfeliu-Santildefons és una entitat socioeducativa que impulsa la transmissió de valors a través d’activitats de lleure per a infants, joves i famílies dels barris Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat i Sanfeliu de l’Hospitalet de Llobregat.

Estiu STEM al lab de Cornellà de Llobregat!

Citilab s’ha implicat en el disseny de les diverses propostes didàctiques i acull en les seves intal·lacions les cinc setmanes consecutives que dura aquest casal d’estiu STEM.

Aquesta iniciativa vol oferir als infants cornellanencs un juliol d’aprenentatge a través de la interacció amb la tecnologia, la ciència i la cultura audiovisual, tot realitzant activitats divertides que segueixen una metodologia constructivista i que fomenten la participació, la col·laboració entre les persones, la combinació de disciplines (integrant la creativitat com un element transversal) i l’obtenció de resultats palpables per poder endur-se a casa un record de l’experiència viscuda.

L’objectiu del casal és despertar les vocacions científiques i tecnològiques dels nens i les nenes per tal de reduir l’escletxa social i digital. Per això, les activitats estiuenques tenen a veure amb el disseny i la construcció d’objectes tecnològics senzills, la identificació i resolució de problemes científics a través d’investigacions experimentals i la introducció en el món de la cultura audiovisual i la comunicació a través de l’ús d’aplicacions i dispositius bàsics per a la producció de peces audiovisuals i informatives.

El disseny i la creació d’un clauer en 3D amb un LED incorporat, la ideació i el muntatge d’un vídeo fent servir la tècnica d’stop-motion per treballar la capacitat de crear històries, el brodat d’una samarreta a través de la programació per reflexionar sobre la importància de reutilitzar materials, el muntatge del robot Fantàstic, la realització de dibuixos i la creació d’instruments musicals amb diversos entorns de programació, el viatge i descobriment del planeta Sirius, l’experimentació amb les ones sonores i, finalment, la realització d’un informatiu d’estiu són les activitats concretes que conformen les cinc setmanes temàtiques del casal.

Podeu seguir tot el que van fent i aprenent els nens i les nenes durant aquest mes de juliol a través de les xarxes socials del Citilab, especialment als comptes de Twitter i d’Instagram!

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar