skip to Main Content
Jornada Recerca CR4 2021

Una vuitantena d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Neus Català i l’Institut Miquel Martí i Pol participa en la Jornada de Recerca al Citilab

El passat dimecres 16 de juny Citilab va celebrar la primera edició de la Jornada de Recerca CR4, una trobada que té l’objectiu de fer viure a l’alumnat cornellanenc de quart d’ESO una de les seves primeres experiències en el món de la recerca i de la divulgació del coneixement.

Al voltant de 80 de noies i els nois de l’Institut Miquel Martí i Pol i de l’Institut Neus Català, que es troben en l’últim curs de l’Educació Secundària Obligatòria -moment en què han de triar l’itinerari de formació del futur-, han participat en aquesta jornada en la qual han exposat els projectes d’investigació que han realitzat en grup des dels centres educatius.

El format de la jornada #CR4

L’exterior del Citilab ha adoptat temporalment un format de congrés de recerca, de manera que a la Plaça Can Suris de Cornellà s’han col·locat plafons expositors i s’han mostrat durant unes hores els pòsters que resumeixen cada investigació, dissenyats pels estudiants.

Aquesta jornada de visibilització i divulgació de recerca ha promogut l’intercanvi de coneixement entre els joves en un context de dinamisme i oralitat. En torns de 4 minuts, cada grup d’estudiants d’un centre ha hagut d’explicar l’essència de la seva investigació a als companys i a les companyes de l’altre institut. 

Primerament, ha sigut l’alumnat de l’Institut Miquel Martí i Pol qui ha dut a terme les exposicions i, a continuació, s’ha produït un canvi de rols, de manera que les persones oients han passat a ser ponents. Després de cada exposició, l’alumnat que exercia de públic ha pogut valorar el treball aliè a través de la col·locació de post-its amb valoracions constructives, la majoria positives.

L’acte ha fomentat l’escolta activa, la inspiració, l’esperit crític i el respecte, i s’ha conscienciat a l’alumnat la importància de la generació de coneixement nou, original i de qualitat.

En aquesta publicació d’Instagram, podeu veure un resum audiovisual de la jornada:

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Citilab (@citilab)

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar