skip to Main Content
XIII Jornada De Programació I Robòtica Educatives 2021 - #JPRE21

Intercanvi d’experiències educatives sobre programació i robòtica i reflexions sobre la integració de la Intel·ligència Artificial a les aules en la #JPRE21

El passat dissabte 29 de maig es va celebrar la tretzena Jornada de Programació i Robòtica Educatives, una edició que va repetir el format virtual a causa de la situació sanitària i que es va poder seguir en directe a través d’una emissió de YouTube.

Refresquem i recuperem els continguts d’aquesta #JPRE21:

Després de la inauguració institucional, que va comptar amb la representació de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Jornada Programa va començar amb una xerrada d’impacte internacional sobre Machine Learning for Kids, una aplicació d’Intel·ligencia Artificial que permet introduir als infants en l’aprenentatge automàtic i la programació de les màquines. La ponència la va oferir el mateix creador de l’eina, Dale Lane, investigador a IMB, i es va poder escoltar en anglès subtitulada al català.

En aquesta xerrada inicial, Lane va mostrar diversos casos d’ús de Machine Learning for Kids amb la voluntat d’inspirar al professorat per a l’impuls d’activitats didàctiques per experimentar amb la Intel·ligència Artificial, argumentant que “és molt important ensenyar l’alumnat què és l’aprenentatge automàtic, de què és capaç i com afecta al món que ens envolta”.

A continuació, i sense canviar de temàtica, es va donar inici a la taula rodona de la jornada, en la qual es va reflexionar sobre la introducció i la integració de la Intel·ligència Artificial a l’educació a través del coneixement i l’expertesa de Karina Gibert, directora de l’IDEAI-UPC, Carles Sierra, director de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), i Marc Oliveras, director de l’Escola L’Horitzó i docent responsable del projecte d’Intel·ligència Artificial al centre.

Durant la conversa, es va parlar sobre els reptes i les oportunitats que comporta el fet d’integrar la Intel·ligència Artificial al món de l’ensenyament, es va reflexionar sobre quin ha de ser el procés idoni per implementar aquestes noves tecnologies a les aules així com les maneres que tenen els infants d’aprendre i interactuar amb la IA. Les tres persones convidades també van apropar casos reals d’aplicació de la Intel·ligència Artificial al món educatiu per fer més palpable aquesta realitat, es van mencionar també les utilitats que tenen aquestes noves tecnologies per ajudar la tasca dels docents i, finalment, es va conversar sobre com integrar la IA a l’educació de manera que s’afavoreixi l’interès i la motivació de les nenes i les noies per trencar la bretxa de gènere en l’àmbit STEM.

El matí va continuar amb l’emissió en directe de tres tracks simultanis en els quals es van anar oferint ponències sobre una gran diversitat d’experiències educatives sobre programació i robòtica en un horari paral·lel. Les xerrades van ser impartides per diversos professionals i docents d’arreu del territori català i podeu trobar totes les propostes al programa de la jornada

Per acabar la jornada virtual, l’últim tram del matí va consistir en convidar tot el públic a participar en els vuit tallers pràctics que es van dur a terme simultàniament a través de l’emissió en directe de YouTube. En els enllaços que trobareu a continuació podeu recuperar els tallers íntegres:

Aquesta #JPRE21 virtual va voler recuperar la fira de projectes i, per fer-ho, ha ofert un espai permanent al blog de la jornada en el qual totes les persones interessades poden consultar les presentacions en vídeo de diversos projectes realitzats per alumnat. Per accedir-hi, feu clic en cada projecte de la fira permanent consultable en aquest enllaç

La #JPRE21 a les xarxes socials

També podeu recuperar les piulades de seguiment de la Jornada Programa accedint a aquest Moment de Twitter amb algunes de les publicacions destacades.


Aquesta jornada està organitzada per la Generalitat de Catalunya i el Citilab, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar