skip to Main Content
Jornada Territorial Metròpoli Intel·ligent Juny 2021

Citilab acull la Jornada Territorial Metròpoli Intel·ligent sobre innovació, cultura, coneixement i humanisme tecnològic en el marc del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

El proper dimarts 8 de juny, el laboratori d’innovació social i digital de Cornellà de Llobregat acollirà la jornada territorial organitzada pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) en el marc del procés Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030, una proposta de reflexió col·lectiva per definir el pla estratègic de la regió metropolitana de Barcelona.

La jornada forma part del ‘Cicle de la Metròpoli Intel·ligent’, que aborda com la Barcelona d’avui, que es pot considerar una gran regió metropolitana de cinc milions d’habitants, entén la intel·ligència a la metròpoli com la capacitat d’activar en favor del progrés comú els diferents talents continguts en la diversitat de persones i institucions que en formen part.

Cada cicle del procés ‘Barcelona Demà’ dura tres setmanes i compta amb una jornada inicial, una jornada territorial i un debat virtual en format fishbowl. 

Així doncs, Cornellà de Llobregat serà la seu de la segona trobada d’aquest cicle, que s’inicia al CCCB el proper 3 de juny, i que té com a objectiu principal traslladar al territori metropolità els debats sobre innovació social, recerca, coneixement, cultura i humanisme tecnològic a través del desenvolupament de tres taules rodones.

L’acte es podrà seguir en línia a través dels diversos enllaços als streamings, registrant-se i omplint el formulari d’inscripció prèviament.

El programa de la Jornada Territorial

Oriol Estela Barnet, coordinador general del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, Carmela Fortuny, vicepresidenta 2a de la Diputació de Barcelona, i Eva Martínez, presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, inauguraran la trobada.

La primera taula de debat de la jornada serà sobre innovació i recerca i comptarà amb la participació de Pere Regull, director general corporatiu de LEITAT, Laia Sánchez, responsable del Col·laboratori al Citilab, Anna Palli, coordinadora de Desenvolupament Estratègic de l’IRTA, i Jorge B. Guillén, investigador sènior a l’Institut de Ciències del Mar. El debat serà moderat per Anna May, vocalia científica de l’Associació Catalana de Comunicació Científica.

El paper dels laboratoris ciutadans, els pols d’innovació metropolitans, la sensorització, la innovació distribuïda i la innovació per a la sostenibilitat seran alguns temes de conversa de la taula.

A les 12 hores s’iniciarà el segon espai de debat del dia, en el qual es parlarà sobre humanisme tecnològic amb Mireia Bertran, membre del grup impulsor i mentora de Tandenn Penedès Garraf, Gemma Calvet, directora de l’Agència de Transparència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Andreu Francisco, director general del Consorci Localret, i Montse Guardia, coinstigadora de COVIDwarriors. La moderació de la taula serà a càrrec de Mireia Navarro, directora de Ràdio Cornellà.

La capacitació tecnològica, la transparència digital i la democràcia digital seran alguns dels punts clau del diàleg.

Després de la pausa per dinar, a les 15:30 hores, començarà la tercera i última taula rodona de la jornada, que comptarà amb les intervencions de Sonia Gainza, directora d’Apropa Cultura, Andrés Andrés Jara, responsable tècnic del Consorci de l’Entorn de la Colònia Güell, Torni Perna, director del Centre d’Art Tecla Sala, i Joan Gallisà, coordinador de l’àrea de projecció de la ciutat, esports i cultura de l’Ajuntament de Rubí. Berta Galofré, periodista de Sant Vicenç dels Horts TV i investigadora, serà la moderadora d’aquest debat sobre cultura, coneixement i l’impacte dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, els projectes culturals metropolitans, els valors i la cultura accessible.

La jornada està organitzada amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar