skip to Main Content
Jornada Virtual De Recerca De Ciutat 2021

Les autores i els autors dels millors treballs de recerca de Cornellà d’enguany exposen les seves investigacions davant de més de 200 estudiants de primer de batxillerat en la ll Jornada Virtual de Recerca de Ciutat

La trobada de visibilització i intercanvi de coneixement en línia ha reunit els 5 millors treballs de recerca dels 5 instituts públics 

El passat dijous 22 d’abril es va celebrar la ll edició de la Jornada Virtual de Recerca de Ciutat, l’esdeveniment telemàtic d’intercanvi de coneixement jove que va comptar amb la participació de més de 200 joves de cinc instituts públics de Cornellà de Llobregat: l’Institut Esteve Terradas i Illa, l’Institut Francesc Macià, l’Institut Maria Aurèlia Capmany, l’Institut Miquel Martí i Pol i l’Institut Joan Miró.

En l’acte es van exposar els cinc millors treballs de recerca dels cinc centres educatius, distribuïts en cinc sales virtuals que es van desenvolupar simultàniament durant el matí.

Empar Polo, responsable de ThinkLab del Citilab, Teresa Giménez, directora del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat V, i Rocío García, tinenta d’alcalde d’Igualtat i Educació de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, van ser les encarregades d’inaugurar la jornada en una sala virtual amb centenars d’espectadors.

Maria del Pilar Menoyo Díaz, experta en treballs de recerca, doctora en didàctica de les ciències i les matemàtiques i Premi Marta Mata de Pedagogia, va oferir la ponència titulada ‘Quina és la fórmula màgica per desenvolupar superpoders investigadors?’, a través de la qual va aprofundir sobre els processos de recerca, va brindar consells d’allò més útils i va inspirar i motivar els estudiants que tot just ara inicien la seva tasca d’invstigació.

A continuació, tots els estudiants es van dividir en cinc sales virtuals temàtiques, en les quals una vintena d’alumnes de 2n de batxillerat van exposar els seus treballs de recerca, els millors projectes seleccionats pels centres educatius i finalistes dels Premis de Treballs de Recerca de Cornellà.

Jornada Virtual de Recerca de Ciutat 2021

Aquests 5 tracks temàtics van oferir les presentacions dels treballs de recerca classificant-los segons els Objectius de Desenvolupament Sostenible, les 19 metes globals plantejades per l’ONU. Les dues primeres sales virtuals van oferir les exposicions dels projectes vinculats a la salut, el segon track estava relacionat amb les desigualtats socials, el tercer mostrava les investigacions sobre educació i medi ambient i, finalment, en el quart l’alumnat presentava els treballs de recerca sobre cultura, innovació, indústries i consum.

Els ponents de segon de batxillerat van oferir les seves presentacions en línia des de les instal·lacions del Citilab. Els joves van ser distribuïts en els diversos espais del laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat, tot respectant els grups bombolla de cada institut i garantint totes les mesures de seguretat. Els espectadors d’un curs inferior, en canvi, van participar com a espectadors virtuals connectant-se des de les aules dels centres educatius.

Jornada Virtual de Recerca de Ciutat 2021 - Institut Joan Miró

En cada sala virtual, els ponents disposaven d’aproximadament 10 minuts d’exposició oral i després de cada presentació, s’obria un torn de preguntes perquè l’alumnat de primer plantegés dubtes als ponents.

Coneixement obert al Mapa de Coneixement de Cornellà

Totes les persones interessades poden descarregar els 25 treballs de recerca íntegres accedint al Mapa de Coneixement de Cornellà, en la categoria Recerca 2021. 

Al llarg de les properes setmanes, a les xarxes socials del Citilab es publicaran diàriament petits vídeos de presentació enregistrats pels mateixos joves autors dels projectes. A més de trobar-los al compte de Twitter del Citilab, es podran consultar a través del hashtag #CornellàRecerca.

Una iniciativa col·laborativa amb un doble objectiu pels joves de Cornellà

La jornada s’impulsa des de l’any 2019 pel Citilab amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat V i els intituts púbics de Cornellà, en el marc del projecte de Recerca i Innovació Educativa de Ciutat (RIEC). 

El doble objectiu de la jornada és: visibilitzar el coneixement generat pels joves de la ciutat a través dels seus treballs de recerca i, alhora, donar suport als estudiants de primer de batxillerat que, durant aquest curs, posen fil a l’agulla als seus futurs projectes de recerca.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar