skip to Main Content
Jornada Virtual De Recerca De Ciutat 2021

Arriba la ll Jornada Virtual de Recerca de Ciutat 2021, un matí d’intercanvi de coneixement entre estudiants de batxillerat de cinc centres públics de Cornellà

El proper dijous 22 d’abril de 2021 se celebrarà la segona edició de la Jornada Virtual de Recerca de Ciutat, un esdeveniment en línia que té un doble objectiu: visibilitzar el coneixement generat pels joves de Cornellà a través dels seus treballs de recerca i, alhora, donar suport als estudiants de primer de batxillerat que, durant aquest curs, posen fil a l’agulla als seus futurs projectes de recerca.

La jornada comptarà amb la participació dels estudiants dels cinc centres educatius de secundària públics de Cornellà de Llobregat: l’Institut Esteve Terradas i Illa, l’Institut Miquel Martí i Pol, l’Institut Joan Miró, l’Institut Maria Aurèlia Capmany i l’Institut Francesc Macià.

Inspiració, interacció i intercanvi de coneixement basat en els interessos i les motivacions dels joves 

La Jornada Virtual de Recerca de Ciutat d’enguany serà un punt de trobada en el qual, durant un matí, 25 estudiants de segon de batxillerat oferiran exposicions orals sobre els seus treballs de recerca en viu a través d’una plataforma de videoconferència i davant d’estudiants de primer curs.

Els nois i les noies de primer de batxillerat participaran com a oients en les presentacions dels treballs de recerca que més els interessin tenint en compte el tema de les investigacions i els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb els quals estiguin vinculats els projectes presentats. D’aquesta manera, durant la jornada es desenvoluparan de manera paral·lela diverses sales d’exposició virtuals organitzades per blocs temàtics en les quals es fomentarà l’escolta activa i l’intercanvi de dubtes en una conversa entre iguals.

Així, els alumnes de segon de batxillerat adoptaran el rol de referents pels estudiants d’un curs inferior, amb els quals compartiran la seva experiència, tot el desenvolupament del seu procés de recerca així com els resultats de la seva investigació i resoldran les qüestions que els plantegin els futurs recercaires.

D’altra banda, al Mapa de Coneixement de Ciutat (Comap) l’alumnat podrà consultar els vídeos en els quals els 25 estudiants ponents fan una breu presentació dels seus projectes i també podrà descarregar els treballs de recerca íntegres.

Context

Aquesta iniciativa s’impulsa des de l’any 2019 pel Citilab amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat V i els intituts púbics de Cornellà, en el marc del projecte de Recerca i Innovació Educativa de Ciutat (RIEC)

L’any 2019 l’acte es va celebrar per primera vegada de manera presencial a les instal·lacions del laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat, comptant amb l’assistència de 400 estudiants dels instituts de la ciutat. 

L’any passat, a causa de la crisi sanitària, Citilab va adaptar el format i va oferir una jornada virtual en la qual, a través del Mapa de Coneixement de Cornellà i les xarxes socials, es van compartir les exposicions orals de l’alumnat de segon de batxillerat com a recurs d’inspiració i suport per als joves de primer curs.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar