skip to Main Content
Jam TR 2021 - Institut Maria Aurèlia Capmany

El 44% de l’alumnat de 1r de batxillerat de l’Institut Maria Aurèlia Capmany proposa temes de recerca vinculats a la innovació en la tercera edició de les Jams de Treballs de Recerca

‘Indústria, innovació i infraestructures’ és l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible que aglutina més temàtiques, seguit de ‘Salut i benestar’, que agrupa 22,22% de les propostes

L’Institut Maria Aurèlia Capmany ha sigut l’únic, dels quatre centres educatius participants en aquesta nova edició de les Jams de Treballs de Recerca de Cornellà del 2021, que ha agrupat més propostes de treballs de recerca vinculades a l’ODS ‘Indústria, innovació i infraestructures’, deixant les propostes relacionades amb l’àmbit de la salut en un segon pla. 

Si analitzant els resultats de l’Institut Esteve Terradas i Illa parlàvem d’un tímid canvi de tendència pel fet que les propostes de l’alumnat del centre situaven l’ODS ‘Educació de qualitat en segona posició, les eleccions dels joves del Maria Aurèlia Capmany trenquen del tot la tendència de la resta d’instituts pel fet de col·locar l’ODS ‘Salut i benestar’ en la segona posició de popularitat i interès per fer recerca.

Les propostes fetes per l’alumnat de l’Institut Joan Miró, l’Institut Miquel Martí i Pol i l’Institut Esteve Terradas i Illa han situat, en els tres casos, l’ODS ‘Salut i benestar’ com el més popular i el més demandat per a fer recerca enguany. Això vol dir que moltes de les investigacions plantejades pels estudiants són sobre temes vinculats a la salut: estudis de malalties i trastorns, investigacions sobre la salut mental, recerques sobre alimentació, nutrició i/o esport….

En el cas de l’Institut Maria Aurèlia Capmany, en canvi, el 44,44% de les propostes fetes en aquesta nova edició #JamTR s’emmarquen en l’ODS ‘Indústria, innovació i infraestructures’, el 22,22% impacten en l’ODS ‘Salut i benestar’, el 12,50% són temàtiques vinculades als ODS ‘Igualtat de gènere’ i ‘Reducció de desigualtats, el 8,33% s’emmarquen en l’ODS ‘Educació de qualitat’, el 6,94% són temàtiques de recerca sobre el medi ambient i, finalment, el 5,55% restant estan relacionades amb l’ODS ‘Pau, justícia i institucions sòlides’.

Treballs de recerca de temàtica cultural en l’únic centre públic de Cornellà de Llobregat que imparteix el batxillerat artístic

Tenint en compte que l’Institut Maria Aurèlia Capmany és l’únic dels quatre cetres educatius participants en les Jams de Treballs de Recerca del Citilab que imparteix la modalitat de batxillerat artístic, val la pena destacar algunes de les propostes de temàtica cultural i creativa que han plantejat els nois i les noies de 1r de batxillerat.

L’origen de les rèpliques de David de Miquel Ángel, els colors en l’animació i el cinema, l’animació de l’Estudi Ghibli, l’evolució del pop anglès des dels anys 80 fins l’actualitat, la cultura de Georgia, la il·lustració Splash Art en l’empresa Riot Games per a League of Legends i la història i les tendències de la música dels anys 80 són alguns dels exemples d’aquestes recerques de caire artístic i cultural.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar