skip to Main Content
Jam TR 2021 - Institut Joan Miró 1r Batxillerat A

Arriba la tercera edició de les Jams de Treballs de Recerca del Citilab, les dinàmiques d’inspiració que enguany tindran lloc als instituts de Cornellà

300 joves de la ciutat participaran en un nou format de #JamTR: a l’aula, en grups bombolla, amb suport virtual i amb mesures de seguretat

Les Jams de Treballs de Recerca, les dinàmiques d’inspiració i codisseny del treball de recerca que tenen la finalitat de ser un suport clau per a l’alumnat de batxillerat de Cornellà de Llobregat en la seva tasca de recercaires, se celebren per tercer any consecutiu per a quatre instituts públics de la ciutat: l’Institut Joan Miró, l’Institut Maria Aurèlia Capmany l’Institut Esteve Terradas i Illa i l’Institut Miquel Martí i Pol.

D’aquesta manera, aquesta iniciativa -que neix l’any 2019 en el marc del projecte de recerca i innovació educativa de ciutat impulsat pel Citilab amb la voluntat de fomentar la generació de coneixement nou, original i de qualitat– es consolida després de dues edicions exitoses i després de seguir comptant amb l’interès dels centres educatius de secundària i amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics V del Baix Llobregat.

El nou format de les Jams de Treballs de Recerca

Citilab s’adapta a la situació sanitària actual i trasllada les dinàmiques inspiracionals i la metodologia de laboratori ciutadà a les aules dels instituts, amb la finalitat de continuar donant recolzament a l’alumnat cornellanenc perquè la realització del seu projecte d’investigació -una activitat avaluable imprescindible per tancar el batxillerat- sigui una tasca igual d’enriquidora i útil tot i el context excepcional que estem vivint.

Així doncs, aquest any 2021 serà el primer en què les Jams de Treballs de Recerca no se celebren al Citilab, presenten un format més compacte (en funció de les necessitats de cada centre), els joves treballen en grups bombolla i disposen de suport virtual constant a través d’una plataforma amb comunicació directe amb l’equip del Citilab, que els serveis per descarregar material, consultar píndoles audiovisuals i resoldre dubtes en viu. Tot i aquestes novetats respecte la forma, les Jams conserven la mateixa essència!

Jam TR 2021 - Institut Joan Miró 1r batxillerat A

A través del treball col·laboratiu, l’autoconeixement, tenint en compte els seus interessos i preocupacions i posant en pràctica activitats innovadores per a treballar els fonaments d’un bon projecte d’investigació, els nois i les noies de primer de batxillerat obtindran un prototip de treball de recerca que els permetrà avançar de cara al proper curs.

Tot el mes de març fomentant la recerca de qualitat a les aules de Cornellà

L’Institut Joan Miró ha estat el primer centre en inaugurar aquesta nova edició de les Jams de Treballs de Recerca. Dilluns 1 i dimarts 2 de març el primer grup de batxillerat s’ha implicat en dues sessions de tres hores cadascuna que han trencat la dinàmica habitual a classe i que els ha convidat a reflexionar, a treballar col·laborativament i a fer els primers passos del seu futur projecte d’investigació. Aquesta mateixa setmana, es repetirà el mateix procés amb el segon grup de primer de batxillerat del centre.

Durant tot el mes de març, la resta de centres educatius viuran la mateixa experiència: l’equip del Citilab es traslladarà a l’Institut Maria Aurèlia Capmany, a l’Institut Esteve Terradas i Illa i a l’Institut Miquel Martí i Pol per fer realitat les Jams de Treballs de Recerca complint amb totes les mesures de seguretat. 

Els resultats de les edicions anteriors

Consulta els interessos dels joves de Cornellà i les cròniques de la segona edició de les Jams de Treballs de Recerca (curs 2019-2020) i de la primera edició (curs 2018-2019).

Aquesta activitat està impulsada amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics V del Baix Llobregat en el marc del projecte de recerca i innovació educativa i, a més, la iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar