skip to Main Content
Imatge Canva Pro - Innovació Social I Digital

Citilab participa en el projecte pilot de formació en innovació social i digital impulsat per la Generalitat de Catalunya en el marc del programa Catlabs

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat impartirà un dels mòduls del curs sobre activació de l’ecosistema d’innovació 

Aquest dilluns 18 de febrer de 2021 s’ha iniciat el projecte pilot de formació d’agents d’innovació social i digital, un curs íntegrament virtual que impulsa el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya en el marc del programa Catlabs.

La formació és virtual, gratuïta i es troba en una fase pilot perquè té la voluntat de provar la idoneïtat dels continguts i completar-los amb les aportacions d’una vintena de tècnics de l’administració local i pública que seran els participants d’aquesta primera formació.

Per acomplir amb els objectius del programa Catlabs, aprovat per la Generalitat de Catalunya el novembre de 2016 per a l’impuls de la innovació social i digital al territori català, s’ha detectat la necessitat de formar en matèria d’innovació social i digital els tècnics de les entitats locals de Catalunya, per tal d’oferir-los metodologies i eines per a la identificació i resolució de reptes socials del territori de forma innovadora i col·laborativa.

Contingut

El contingut del curs es distribueix en cinc mòduls, de 10 o 15 hores de durada cadascun, i està dissenyat per a combinar la formació asíncrona (la formació i el treball autònom de cada participant) amb la realització de sessions virtuals síncrones amb els tutors un cop per setmana (connectant-se a través d’una plataforma de videoconferència). 

Els cinc mòduls que vertebren la formació són els següents: ‘Aproximació conceptual i propòsit’, ‘Activació de l’ecosistema d’innovació per reptes’, ‘Treball per reptes’, ‘Impacte social’ i, per acabar, ‘Treball final’. 

L’equip del Citilab, el laboratori ciutadà d’innovació social i digital de Cornellà de Llobregat, impartirà el segon mòdul del curs, dedicat a l’activació de l’ecosistema d’innovació per reptes.

Participació 

El projecte compta amb la col·laboració pedagògica d’un grup de treball format pels següents representants de laboratoris i projectes d’innovació del territori que han desenvolupat conjuntament el material formatiu: Coboi lab (Ajuntament de Sant Boi de Llobregat), Sant Feliu Innova (Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat), COEbreLAB (Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre), Tecnocampus de Mataró, Espai Cràter (Ajuntament d’Olot), Bibliolab (Diputació de Barcelona), Agenda Compartida per a la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran (Diputació de Lleida), Laboratori de Ciutadania Digital (Fundació i2cat) i Citilab-Cornellà (Ajuntament de Cornellà de Llobregat).

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar