skip to Main Content
Compra Pública Innovadora 2019

Cinc propostes per combatre les tecnoaddiccions seleccionades al Procés de Compra Pública Innovadora 2020

Dues propostes d’app passen a la tercera fase del concurs del Citilab

El procés de Compra Pública Innovadora del Citilab, la convocatòria de selecció i finançament de projectes d’innovació social i tecnològica per fomentar el bon ús de la tecnologia mòbil entre els joves que es va obrir el passat mes d’octubre de 2020, ja ha superat dues de les tres fases previstes, tant el concurs d’idees com la presentació d’estudis de viabilitat dels projectes candidats.

D’entre totes les propostes rebudes, Citilab destaca cinc iniciatives que han rebut la millor puntuació en aquestes dues etapes del procés de selecció i que demostren la qualitat del talent emprenedor del territori. Tot i que el procés d’avaluació continua obert i hi ha dos projectes que han arribat a la tercera i última fase, en la qual es realitzarà el desenvolupament experimental o prototip, podeu consultar l’essència d’aquests cinc projectes destacats:

Aplicació mòbil alternativa per a joves amb tecnoaddiccions

La proposta detalla el desenvolupament d’una app de jocs alternativa per combatre l’abús del mòbil entre els joves. Per fer-ho, en primer lloc, es vol fomentar l’autoconeixement i donar un feedback positiu als usuaris. A més a més,  a través de l’ús de la mateixa aplicació i de jugar als diversos jocs que ofereix, l’app contribueix a l’estudi de les tecnoaddiccions tant en el desenvolupament teòric com oferint publicitat personalitzada orientada a la salut digital del usuari. Aquest projecte ha passat a la tercera fase.

Aplicació mòbil que planteja mini-jocs per combatre l’addicció al mòbil

Aquesta iniciativa proposa la creació d’una aplicació interactiva gamificada que té com a objectiu que els joves redueixin el temps d’ús general tant del mòbil com l’ús de les apps que generen més addicció. Per a fer aquesta modificació en els seus hàbits, l’aplicació proposa una varietat de jocs senzills a través dels quals els usuaris, de manera individual o reptant els seus contactes, han de superar proves que, de manera innherent, disminueixen l’ús dels dispositius mòbils. Aquesta proposta ha passat a la tercera fase.

Taller de coneixement i socialització amb tecnologies

El tercer projecte consisteix en el disseny i l’impartiment d’una formació gamificada que pretén trencar la bretxa intergeneracional. El taller està dirigit a pares i mares i l’objectiu principal és dotar aquest públic de nocions bàsiques sobre els entorns digitals i fomentar l’esperit crític d’aquests sobre l’ús responsable d’aquestes tecnologies.

Aplicació mòbil pel repòs digital

Aquesta iniciativa proposa el desenvolupament d’una aplicació mòbil que actuï en el moment en què l’usuari desbloqueja el seu smartphone. L’app vol transformar aquest acte impulsiu de consulta constant del telèfon mòbil en un acte reflexiu a través de la interpelació directa a l’usuari, tot fent-li preguntes i convidant-lo a pensar sobre la seva salut digital.

Xarxa social de voluntariat i inclusió social

L’última proposta planteja la creació d’una xarxa social amb voluntat de retorn social que s’enriqueix gràcies a la major participació dels usuaris, que poden ser persones individuals o societats. Es tracta, doncs, d’una espècie de plaça virtual en la qual es fomenta la relació, la donació i el voluntariat entre persones i entre entitats.


Últim tram del procés de selecció de propostes

El 22 de desembre de 2020 és la data màxima per al desenvolupament experimental o prototip de les dues propostes que han passat a aquesta tercera fase de la Compra Pública Innovadora. 

Els participants seleccionats seran adjudicataris d’un contracte remunerat de 30 dies naturals amb un import màxim de 6.000 euros en funció de la puntuació obtinguda a l’avaluació de la proposta i hauran de fer el desenvolupament experimental o prototip i lliurar un document de memòria de resultats al llarg de la durada de la fase 3  (data màxima: dilluns 28 de desembre de 2020).

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar