skip to Main Content
Bitbot.cat

Citilab posa en marxa una nova edició del programa Bitbot.cat: formació de programació i robòtica educatives per a professionals del lleure

El proper dilluns 16 de novembre comença una nova formació en línia de programació i robòtica educatives adreçada a monitors i monitores de lleure que s’emmarca en el programa Bitbot.cat i que enguany presenta novetats en el seu format. 

El curs serà impartit per l’equip del Citilab i forma part de les formacions impulsades per la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Departament d’Educació.

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat promou, històricament, la formació de futurs formadors amb l’objectiu de fomentar la millora de les competències digitals del jovent i promoure el creixement de les vocacions tecnològiques de nenes i nens a través de l’impuls d’activitats extraescolars.

Contingut de la formació

La finalitat del curs és dotar professionals del món del lleure dels coneixements i habilitats en programació, electrònica i robòtica educatives que els permetin generar recursos i entorns d’ensenyament-aprenentatge competencials. 

La formació està dividida en quatre mòduls temàtics (‘Programació per blocs dinàmics l’, ‘Programació per blocs dinàmics ll’, ‘Programació orientada a la robòtica’ i ‘Robòtica educativa’) en els quals es treballarà amb els següents entorns de programació per blocs: Scratch, Snap! i MicroBlocks. D’altra banda, per a la introducció al món maker i a l’electrònica creativa, cada alumne/a rebrà un Kit de robòtica ED1 del Citilab

Detalls i format del curs

La formació es desenvoluparà al llarg de quatre setmanes: del 16 de novembre al 14 de desembre de 2020. El curs té una durada de 30 hores en total, 20 dedicades a la formació i 10 per a realitzar el projecte final.

Per a l’ensenyament dels continguts, es combinarà la formació síncrona (sessions de 2 hores en streaming a través d’una plataforma de videoconferència) i la formació asíncrona (l’aprenentatge i el treball autònom de cada participant a través d’una plataforma e-learning del Citilab). El mètode d’avaluació serà avaluació continuada.

D’aquesta manera, la metodologia de treball serà la següent: cada participant començarà la setmana connectant-se a una formació en directe amb l’equip del Citilab, continuarà treballant de manera autònoma els continguts disponibles a la plataforma i acabarà lliurant un entregable sobre el mòdul treballat.

Tenint en compte que l’avaluació és continuada, serà imprescindible que els participants assisteixin a les vuit hores de formació síncrona i que hagin superat tres dels quatre entregables per a lliurar el projecte el final. Per a obtenir la certificació del curs, a més, caldrà haver superat el projecte final.

Inscripció

Totes les persones interessades en participar en aquest curs poden fer la inscripció a través d’aquest formulari.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar