skip to Main Content
Màster En Disseny I Direcció De Labs (Didilabs)

Citilab participa en el nou Màster en Disseny i Direcció de Labs de la Universitat de Barcelona amb i2cat i la Generalitat de Catalunya

El proper mes d’octubre del 2020 es posarà en marxa el nou Màster en Disseny i Direcció de Labs i Projectes d’Innovació Social i Digital (Didilabs), una formació en línia que té l’objectiu de capacitar professionals qualificats en el desenvolupament de projectes d’innovació social i digital i en el disseny, la implementació i la direcció de labs i xarxes de laboratoris ciutadans.

Aquesta formació s’ha desenvolupat amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, la Fundació i2cat, la Generalitat de Catalunya i Citilab.

El context, una necessitat social en un moment clau

El Màster en Disseny i Direcció de Labs neix en un moment clau per la innovació social i digital. Actualment, promoure dinàmiques d’innovació social i digital s’ha convertit en un element estratègic en el desenvolupament de les noves polítiques públiques i en la transformació d’algunes estructures socials, tant públiques com privades. Els labs són els instruments que acompanyen la transformació d’aquestes institucions de la Societat del Coneixement.

Aquest màster s’impulsa davant la necessitat de capacitar nous professionals en aquesta especialitat i oferir noves respostes als reptes de l’actualitat. La formació superior en aquests nous perfils professionals facilitarà el lideratge i la dinamització d’aquest procés transformador, que fomenta el naixement de laboratoris d’innovació social i digital a tot el país.

La formació

Didilabs és un màster professionalitzador, dissenyat per ser cursat completament en línia i concebut per completar en 1 any.  Aquesta formació va dirigida a responsables de polítiques digitals, promotors de labs, dissenyadors, executors i directors de labs, responsables d’innovació i dinamitzadors, assessors, consultors i investigadors. 

Els professionals podran comprendre el fenomen digital i el seu impacte en la construcció de la societat digital com a Societat del Coneixement, conèixer els problemes i els reptes d’aquesta societat, situar la narrativa sobre la innovació social i digital i conèixer les dinàmiques del canvi social; així com aprendre a dissenyar ecosistemes d’innovació social i digital, promoure, desenvolupar i dirigir projectes, labs i estructures similars dedicades a la innovació social i dissenyar comunitats ciutadanes que participin en projectes d’innovació social i digital.

L’aportació del Citilab, experiència i coneixement

Citilab, com a primer laboratori ciutadà d’innovació social i digital d’Europa, ha col·laborat en aquesta formació desenvolupant un total de sis tallers sobre direcció de labs, activació d’ecosistemes d’innovació oberta a través de la metodologia 3H, trasllat de les pràctiques innovadors habituals dels labs al món educatiu, generació de projectes d’innovació social i tecnològica i formacions en noves professions i, finalment, generació d’informació i coneixement obert així com impacte i valor de la innovació.

Tot aquest contingut està directament relacionat amb les línies de treball pròpies del laboratori d’innovació de Cornellà de Llobregat: Col·laboratori, EduLab, LaborLab i ThinkLab.


El màster s’emmarca en el procés de transformació social i digital, de creació d’un estat de la innovació com a contrapunt a l’estat del benestar i com un instrument per a crear i articular un Sistema Universal d’Innovació i s’alinia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, amb el Programa Horizon Europe 21-27 i amb les Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya.

També compta amb la participació de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Rovira i Virgili, COEbreLAB, la Universitat de Deusto, la Diputació de Lleida, ESADE Business School, UpSocial, CENFIM i consultores independents. Representants de la Diputació de Barcelona, Everis Living Lab Barcelona, Espai Cràter, Colectic, CriTIC, Xnet, The Beach lab x Europe, Living Lab de Salut (IrsiCaixa), la Universitat Politècnica de Catalunya, l’Hospital Sant Joan de Déu, Pirates de Catalunya, KDE e.V., Ideograma i AKIS International també col·laboren com a conferenciants.

Podeu consultar el pla d’estudis complet, el professorat implicat, la calendarització de la formació i tota la informació addicional fent clic aquí. Per a formular la preinscripció en línia  teniu temps fins l’1 d’octubre!

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar