skip to Main Content

17 joves de Cornellà, autores i autors dels millors treballs de recerca de l’any, comparteixen els seus projectes en la Jornada Virtual de Recerca de Ciutat

La Jornada Virtual de Recerca de Ciutat és una iniciativa que té un doble objectiu: visibilitzar el coneixement generat pels estudiants de Cornellà a través dels seus treballs de recerca i, alhora, donar suport als estudiants de primer de batxillerat que, durant aquest curs, posen fil a l’agulla als seus futurs treballs de recerca. 

Aquesta iniciativa ha estat impulsada pel Citilab, comptant amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat V i els instituts públics de Cornellà de Llobregat, en el marc del projecte de Recerca i Innovació Educativa de Ciutat (RIEC).

Inspiració, referència, visibilització i talent jove

El Mapa de Coneixement de Cornellà s’ha convertit en el punt de trobada virtual en el qual els joves poden consultar els millors projectes d’investigació, seleccionats pels centres educatius de la ciutat, i veure les exposicions de les seves autores i autors per tal de conèixer la seva experiència, entendre tot el procés realitzat, anotar consells i que, en definitiva, tot aquest coneixement els serveixi com a font d’inspiració i referència.

Així doncs, s’ha convidat als estudiants de segon de batxillerat de l’Institut Esteve Terradas i Illa, l’Institut Joan Miró, l’Institut Miquel Martí i Pol, l’Institut Maria Aurèlia Capmany i l’Institut Francesc Macià a participar-hi i, tot i estar a casa, els joves han compartit les seves exposicions orals en vídeo que s’ha  inclòs al Mapa de Coneixement, aquesta xarxa virtual de contactes que visibilitza el coneixement formal i informal que hi ha a la ciutat a través de peces audiovisuals.

Descobreix els millors treballs de recerca d’enguany!

La influència de la ideologia en el periodisme, l’eutanàsia, l’adopció a la Xina, la retòrica dels discursos polítics, l’embaràs, la prostitució, l’impacte de l’activitat física en la salut, la resistència als antibiòtics, els motors magnètics, la influència de les persones, el món de la indústria musical, la maternitat subrogada, l’ús de la tecnologia molecular en humans, la fotografia, l’aprenentatge dels infants, la creació d’una xarxa d’estacions mediambientals o el treball de recerca són les temàtiques dels 16 projectes d’investigació destacats.

Tots aquests treballs de recerca estan vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible, les metes globals fixades per les Nacions Unides per avançar cap a un món millor de cara a l’Agenda 2030, ja que els joves, des de l’inici de la seva recerca, han analitzat l’impacte local i global que té la temàtica de la seva investigació.

Per a consultar les seves presentacions i investigacions, podeu accedir al Mapa de Coneixement des dels vostres ordinadors (https://comap.citilab.eu) i seleccionar la categoria ‘Recerca’ en el menú superior de la pàgina web.

La Jornada Virtual de Recerca complementa la tasca d’altres iniciatives impulsades a la ciutat, com la Mostra de Treballs de Recerca de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, en la qual es premien els millors projectes d’investigació realitzats per l’alumnat de 2n de batxillerat.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar