skip to Main Content
Exporecerca Jove 2020

2.000 visitants i 119 projectes d’investigació nacionals i internacionals en la XXI edició de l’Exporecerca Jove al Citilab

Intercanvi de coneixement jove i viu, interculturalitat, Objectius de Desenvolupament Sostenible, aprenentatge i creativitat

Més de 2.000 persones han visitat la XXI edició de l’Exporecerca Jove, la fira de recerca internacional més important del sud d’Europa que enguany ha estat marcada per la sobtada cancel·lació del YoMo (The Youth Mobile Festival), la seu habitual de l’esdeveniment, i que, gràcies a la l’estreta col·laboració entre Magma, l’Associació per Fomentar la Recerca Jove, i Citilab, s’ha re-organitzat i traslladat la fira al laboratori d’innovació social i digital de Cornellà de Llobregat en 10 dies.

Des del 26 fins el 29 de febrer s’han exposat un total de 119 projectes d’investigació que han estat vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, sota el lema ‘Som2030’ i el hashtag #Som2030. A més, els treballs han estat classificats en sis categories de recerca diferents: ‘Naturals i medi ambient’, ‘Tecnologia’, ‘Salut’, ‘Ciències pures’, ‘Socials, comunicació, llengua, economia, història’ i, finalment, ‘Art, música, pensament’. 

El nombre de projectes que han format part de cada categoria es pot consultar a continuació:

  • ‘Naturals i medi ambient’: 34 projectes (28,6%)
  • ‘Tecnologia’: 27 projectes (22,7%)
  • ‘Salut’: 22 projectes (18,5%)
  • ‘Ciències pures’: 18 projectes (15,1%)
  • ‘Socials, comunicació, llengua, economia, història: 12 projectes (10,1%)
  • ‘Art, música, pensament: 5 projectes (4,2%)

D’aquests treballs exposats, un centenar han estat elaborats per joves de Catalunya i de diversos punts d’Espanya i 19 són projectes d’estudiants internacionals que han viatjat des de fins a 10 països diferents per estar presents a l’Exporecerca Jove.

Els 19 projectes d’investigació internacionals presents a l’Exporecerca Jove han estat realitzats per estudiants de 10 països diferents: Canadà, Iran, Mèxic, Bèlgica, Brasil, Argentina, Perú, Països Baixos, Tuníssia i Romania. Els països internacionals amb més representació han sigut Canadà, que ha comptat amb la presència de quatre treballs diferents, Iran, que ha exposat dos treballs, Mèxic, amb la participació de dos grups més, i Bèlgica, que també ha presentat dos projectes.

Per a poder participar en l’Exporecerca Jove, la majoria d’estudiants han estat presents en fires als seus països i han guanyat premis que, en molts casos, han consistit en viatjar fins a Barcelona i exposar el projecte en aquesta reconeguda fira catalana. En altres casos, la participació a l’Exporecerca ha sigut gràcies a la seva pròpia empenta i emprenedoria, sense aconseguir finançament extern.

Algunes de les fires de recerca internacionals mencionades pels estudiants i que els han permès fer el salt fins a l’Exporecerca són: ‘InspoScience’ de Canadà, ‘Exposciences Brussels’ de Bèlgica, ‘Sociedad Latinoamericana de Ciencia y Tecnología (SOLACyT)’ de Mèxic, ‘Mostratec’ de Brasil, ‘Foro de Ciencia y Civilización’ i ‘Feria de Ciencia Nacional y Provincial’ d’Argentina, ‘RoSEF’ i ‘ONCS’ de Romania, ‘Ebresina Festival’ d’Iran, ‘Mogmo’ de Perú i ‘I-FEST2’ de Tuníssia.

Magma, com a entitat organitzadora de l’Exporecerca Jove, va inaugurar la fira d’enguany lliurant un reconeixement a Citilab “per fer possible la XXI Exporecerca Jove”. Després de la cancel·lació del YoMo, amb 10 dies de marge i a través de molt d’esforç i col·laboració, la XXI edició de l’Exporecerca Jove va ser possible. 

En saber la notícia i al veure perillar la celebració d’aquesta fira de recerca internacional, Citilab no va dubtar-ho ni un segon. L’Exporecerca Jove és un esdeveniment estretament vinculat a la línia de treball del Citilab, que des de l’any 2018 col·labora amb els instituts públics de Cornellà de Llobregat, el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat V i la Xarxa de Biblioteques de Cornellà en el projecte Recerca i Innovació Educativa de Ciutat (RIEC) per oferir suport a l’alumnat en la realització de treballs de recerca i la generació de coneixement nou de qualitat.

Podeu recuperar el seguiment que vam fer de les jornades a les xarxes socials a través del hashtag #XXIExporecerca!

Aquesta iniciativa ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar