skip to Main Content
Jam TR 2020

La salut, la innovació i la reducció de desigualtats tornen a ser els àmbits de màxim interès per l’alumnat de primer de batxillerat de Cornellà al 2020

Les noves edicions de les Jams de Treballs de Recerca acullen la participació de més de 200 estudiants dels instituts públics de la ciutat

L’alumnat de primer de batxillerat de l’Institut Esteve Terradas, l’Institut Miquel Martí i Pol, l’Institut Maria Aurèlia Capmany i l’Institut Joan Miró ha participat en les noves edicions de les Jams de Treball de Recerca de Cornellà. 

Per segon any consecutiu, el Citilab ha acollit les jornades de suport i impuls a la innovació i la recerca entre l’alumnat de primer de batxillerat de la ciutat durant el procés d’ideació i preparació dels seus treballs de recerca. En aquesta nova ronda de Jams, la salut, la innovació i la reducció de desigualtats han tornat a ser els ODS que més interès han despertat entre els més de 200 participants. 

Els estudiants procedents dels quatre centres han deixat la seva activitat habitual a l’aula per participar en un seguit d’activitats que els ajuden a reflexionar i inspirar-se sobre el projecte que duran a terme durant el curs següent, així com a concretar i motivar quin camí seguirà la seva investigació. Les jornades han fomentat el treball col·laboratiu entre companys, professors i professionals del món de la recerca i del Citilab.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible preferits entre l’alumnat

Novament, repetint els resultats de l’any passat, els Objectius de Desenvolupament Sostenible que han reunit més propostes temàtiques entre els estudiants de primer de batxillerat han estat els de ‘Salut i benestar’ (34%), ‘Indústria, innovació i infraestructura’ (32%) i la unió dels ODS ‘Igualtat de gènere’ i ‘reducció de desigualtats’ (12%), seguits per ‘Pau, justícia i institucions sòlides’, ‘Educació de qualitat’ i el conjunt d’ODS relacionats amb el medi ambient

L’ODS ‘Treball decent i creixement econòmic’ ha estat una novetat d’enguany, amb un total de 5 propostes. A més, un dels nous participants s’ha decantat, també com a novetat, per l’ODS ‘Aliances per assolir els objectius’, amb un treball que investiga sobre el paper dels infants i joves en la política i societat de Cornellà, Sant Boi i L’Hospitalet.

Els interessos, les motivacions i les preocupacions glocals dels participants

Les Jams escuren la inspiració de l’alumnat per a arribar a un àmbit d’interès per a la seva investigació amb un treball d’autoconsciència i reflexió previ. D’aquesta manera, els alumnes acaben encaminant el seu treball de recerca orientant-se a partir de les seves preocupacions i interessos. 

Els participants dels diferents centres han volgut expressar les seves preocupacions a escala local i global. A més, també han fet menció dels diversos punts de la ciutat de Cornellà que destaquen. Per últim, en fer una mirada al futur, han manifestat les sortides professionals que els motiven. A continuació, podeu observar els resultats obtinguts:

Preocupacions locals

 • Seguretat i delinqüència
 • Brutícia als carrers
 • Medi ambient
 • Educació
 • Drogues

Preocupacions globals

 • Desigualtats
 • Medi ambient, contaminació i canvi climàtic
 • Pobresa
 • Guerres
 • Discriminacions
 • Salut de la població

Què destaquen de Cornellà?

 • Xarxa de transport públic
 • Centres comercials
 • Festes locals
 • Zones verdes
 • Tranquil·litat i convivència

Sortides professionals desitjades

 • Medicina / Infermeria
 • Psicologia
 • Educació
 • Administració i Direcció d’Empreses
 • Enginyeries
 • Dret

La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar