skip to Main Content
JAM TR 2020

‘Indústria, innovació i infraestructura’ i ‘Salut i benestar’ són els ODS més escollits per fer investigació en les dues últimes Jams de Treballs de Recerca

L’alumnat de batxillerat de l’Institut Maria Aurèlia Capmany i de l’Institut Joan Miró han sigut els protagonistes d’aquestes jornades

Citilab ha acollit aquest mes de febrer la tercera i la quarta edició d’enguany de la Jam de Treballs de Recerca de Cornellà. Els dies 13 i 14 de febrer, una seixantena d’alumnes de 1r de batxillerat de l’Institut Maria Aurèlia Capmany va deixar l’activitat habitual a l’aula per participar en la jornada de disseny i prototipatge dels treballs de recerca. A continuació, els dies 19 i 20, van ser els 63 alumnes, també de 1r de batxillerat, de l’Institut Joan Miró

Els estudiants que participen en les jornades de #JamTR treballen sobre el tema d’investigació que més els motiva des d’un enfocament glocal: relacionen la seva recerca amb algun dels Objectius de Desenvolupament Sostenible plantejats per l’Organització de Nacions Unides i, posteriorment, acoten la seva recerca per buscar i entendre l’impacte local que tindrà.

El segon dia, l’alumnat surt del Citilab amb un prototip de treball de recerca definit: tenint una pregunta de recerca, un enfocament i uns objectius ben clars sota el braç, a més d’una hipòtesi, una metodologia d’investigació definida i un llistat de fonts personals i documentals que els poden ser d’utilitat per a la seva recerca. 

L’alumnat de l’Institut Maria Aurèlia Capmany s’ha decantat, majoritàriament, per l’ODS d’‘Innovació, indústria i institucions sòlides’, amb un total de 23 propostes. En aquest cas, ha sigut molt notable la participació d’estudiants de la modalitat del batxillerat artístic, ja que moltes de les propostes presentades han sigut creatives. L’ODS de ‘Salut i benestar’, per la seva banda, també ha triomfat entre els estudiants, amb 17 prototips de treball presentats per aquests joves. 

Pel que respecta a les motivacions i angoixes des d’una visió local, els estudiants han expressat la seva preocupació per la delinqüència. Per altra banda, han volgut destacar la xarxa de transport públic, com també els centres comercials i la diversitat cultural entre els habitants de Cornellà de Llobregat.

Més enllà de Cornellà, l’alumnat del Maria Aurèlia Capmany també ha volgut expressar quins són els factors del món que més els angoixen. Les discriminacions i les desigualtats, seguides pel canvi climàtic i la pobresa, són les preocupacions més presents entre els joves. 

En el cas dels estudiants de 1r de batxillerat de l’Institut Joan Miró, l’ODS d’‘Innovació, indústria i institucions sòlides’ també ha sigut el que ha reunit més prototips de treballs de recerca, acumulant així un total de 21 propostes.

‘Salut i benestar’ ha sigut un cop més, el segon ODS que ha obtingut més interès per part de l’alumnat: 15 estudiants han decidit centrar la seva recerca en aquest àmbit.

Pel que fa a les motivacions i a les preocupacions pel que fa al seu entorn, els estudiants han coincidit novament a l’hora d’expressar la seva angoixa per la delinqüència a la ciutat i, alhora, han destacat les bones comunicacions i les zones verdes que hi ha a Cornellà de Llobregat.

Per acabar, i adoptant aquest cop una mirada global, les desigualtats i el canvi climàtic han sigut les problemàtiques més mencionades pels joves d’aquest centre.

Després d’aquestes dues últimes Jams de Treballs de Recerca, ja s’ha completat l’assistència prevista de l’alumnat dels quatre instituts públics de Cornellà de Llobregat. Properament farem públics els resultats globals d’aquestes dinàmiques inspiracionals i de treball col·laboratiu que ens permeten conèixer els interessos, les habilitats, les aspiracions i les preocupacions dels joves de la ciutat.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar