skip to Main Content
Projecte EduLab 2019-2020

Sis escoles de Cornellà desenvolupen nous projectes per treballar continguts curriculars, programació i robòtica en el marc del projecte EduLab

Per segon any consecutiu, les sis escoles participants en el projecte EduLab a les escoles del Citilab han codissenyat nous projectes tecnològics i creatius per treballar continguts curriculars i necessitats educatives personalitzades a través de la programació i la robòtica.

Un cop enllestides les tasques de construcció i programació del robot Fantàstic, un projecte comú per a tots els centres, docents i membres de l’equip del Citilab han treballat conjuntament per desenvolupar noves activitats engrescadores que condueixin l’alumnat cap a un doble aprenentatge: el curricular i el tecnològic. 

Al llarg del primer trimestre del 2020, cada escola iniciarà projectes personalitzats, crearan des de zero aplicacions, jocs interactius o dispositius, fent ús d’alguns entorns de programació com Scratch, Snap!, Snap! per Arduino o MicroBlocks, per aprendre llengües, ciències socials, ciències naturals o matemàtiques d’una manera diferent, entretinguda i innovadora. 

Cada escola treballa continguts diferents que han sigut escollits prèviament pel claustre en funció dels interessos, mancances o necessitats del seu alumnat en particular, rebent l’assessorament del Citilab. 

Els projectes transversals i innovadors de les escoles de Cornellà

Els Jocs Olímpics a l’Escola Abat Oliba

Enguany, l’Escola Abat Oliba ha volgut incidir en el tema transversal d’aquest any: les olimpíades. El projecte se suma a la resta d’activitats que fan durant el curs escolar relacionades amb aquest macro campionat esportiu. A partir de la creació d’un joc col·laboratiu amb el robot Fantàstic!, els alumnes amplien els seus coneixements sobre les olimpíades des d’una perspectiva de gènere, fent una cerca sobre els esports que només tenen categoria femenina, masculina i mixta per tal de fer una valoració general de la situació actual.

El cinema a l’Escola Anselm Clavé

L’Escola Anselm Clavé, per la seva banda, ha dirigit el seu projecte cap al camí més artístic. A través de la creació d’un Stop Motion, i utilitzant l’entorn de programació Scratch, els nens i nenes reprodueixen diferents escenes de pel·lícules per submergir-se en el món del cinema. 

Geometria a l’Escola Ignasi Iglésias

L’Escola Ignasi Iglésias desenvolupa un projecte endinsat en el reforç dels conceptes geomètrics bàsics i necessaris pel seu alumnat. Mitjançant la construcció i programació de diferents aplicacions interactives amb Snap!Jr, l’entorn de programació desenvolupat al Citilab, els nens i nenes treballen l’àrea i el perímetre de les diferents figures existents. 

Problemes matemàtics a l’Escola Martinet

L’Escola Martinet, per la seva banda, també s’ha centrat en els números. En encetar les sessions, els nens i nenes s’agrupen en equips de treball, en els quals plantegen un problema matemàtics. Mitjançant l’entorn de programació Scratch, cada grup crea una animació basada en una pregunta matemàtica a resoldre per la resta de companys. 

Les síl·labes a l’Escola Mediterrània

D’entre totes les branques existents, l’Escola Mediterrània s’ha decantat per la de llengües. En el seu cas, treballen amb l’entorn de programació Snap! per crear un joc que reforci els coneixements sobre les síl·labes. Els més grans són els encarregats de dissenyar aquest joc i, posteriorment, els més petits l’apliquen. D’aquesta manera, practiquen com separar de forma correcta les paraules.

Clàssics de la literatura a l’Escola Suris

L’Escola Suris també dóna prioritat a les llengües, i suma la branca de cultura. A partir d’Scratch, els nens i nenes d’aquesta escola creen un Storytelling amb petits fragments d’obres clàssiques de la literatura. Amb aquesta activitat, l’alumnat coneix a fons els fets que ocorren entre les pàgines del clàssic literari. 

Segueix el projecte a les xarxes socials: #EduLab

T’interessa el projecte educatiu del Citilab? Vols saber com evolucionen les activitats de les sis escoles de Cornellà? Segueix-nos a les xarxes socials i a través del hashtag #EduLab!

 

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar