skip to Main Content
1a Jam De Treballs De Recerca 2019 - Institut Esteve Terradas I Illa

La segona edició de les Jams de Treballs de Recerca al Citilab comptarà amb la participació d’uns 300 joves recercaires de Cornellà

Impulsem la generació de coneixement ciutadà a través d’una activitat d’inspiració, treball col·laboratiu i empoderament de l’alumnat

Les Jams de Treballs de Recerca tornen aquest 2020 per donar suport i impulsar la innovació i la recerca entre l’alumnat de primer de batxillerat de Cornellà de Llobregat durant el procés d’ideació i preparació dels seus treballs de recerca, el projecte d’investigació que han de realitzar i lliurar obligatòriament totes i tots els estudiants durant el segon i últim curs de batxillerat i que suposa un 10% de la nota final de la formació.

La voluntat de les Jams de Treballs de Recerca és fomentar la generació de treballs de recerca originals i de qualitat a la ciutat, fent que el procés d’elaboració dels projectes d’investigació siguin un camí d’aprenentatge enriquidor per als joves i que, després de participar en aquesta activitat innovadora, millori la mitjana de les notes finals dels treballs.

Els centres participants i les dates de les #JamTR

L’Institut Esteve Terradas i Illa, l’Institut Miquel Martí i Pol, l’Institut Maria Aurèlia Capmany i l’Institut Joan Miró participaran per segon curs consecutiu en aquesta activitat innovadora i exclusiva que se celebra al Citilab durant dos dies per reflexionar, concretar i motivar la futura investigació dels joves.

L’alumnat de l’Institut Esteve Terradas i Illa serà l’encarregat d’obrir la segona edició de la Jam el dijous 16 i divendres 17 de gener de 2020. Abans d’acabar aquest primer mes de l’any, els estudiants de primer de batxillerat de l’Institut Miquel Martí i Pol viuran l’experiència dues setmanes després que els seus companys, el dijous 30 i el divendres 31 de gener. Podreu seguir les jornades a través del hashtag #JamTR a les xarxes socials!

Recerca original de qualitat vinculada als Objectius de Desenvolupament Sostenible i amb impacte local

Durant dos dies, des de les 9h del matí fins les 14h del migdia, l’alumnat de batxillerat deixa la seva activitat acadèmica habitual per implicar-se enterament en unes dinàmiques que fomenten la reflexió, el treball col·laboratiu, l’expressió oral i la interacció amb companys, docents i professionals del món de la recerca i del lab de Cornellà de Llobregat.

Cada estudiant treballa sobre el tema d’investigació que més el motiva des d’un enfocament glocal per aconseguir una visió més completa sobre la temàtica escollida. Primerament vincula la seva recerca a reptes globals, relacionant-lo amb algun dels Objectius de Desenvolupament Sostenible plantejats per les Nacions Unides en l’Agenda 2030 (que són efervescent actualitat) i, posteriorment, acota la seva investigació per buscar i entendre l’impacte local que tindrà la seva recerca.

L’alumnat acaba la Jam de Treballs de Recerca tenint una pregunta de recerca, un enfocament i els objectius d’aquesta ben clars, una hipòtesi (si la seva investigació la requereix), el tipus de metodologia d’investigació escollida i el perfil de fonts personals i documentals que poden ser d’utilitat en el seu treball.

Repetició del format després d’un primer pilot d’allò més satisfactori per a l’alumnat i el professorat

“Tota la feina feta durant els dos dies de Jam de Treballs de Recerca, a l’institut es pot alentir fins a dos mesos”, “Tenia clar el tema què volia investigar però no tenia clar com enfocar-lo i la Jam m’ha ajudat a fer-ho”, “Que algú t’ajudi a fer aquesta tasca, que et faci veure la importància que té i què pots aportar tu a través de la teva feina, és una manera molt positiva de motivar l’alumnat” són afirmacions de docents i estudiants que van viure la primera edició de les Jams.

Més de 240 alumnes de primer de batxillerat van dissenyar els prototips dels seus de treballs de recerca al Citilab, els quals estaven vinculats als següents Objectius de Desenvolupament Sostenible:

ODS de la primera edició de les #JamTR

Per a més informació, podeu consultar el següent enllaç.

L’activitat s’emmarca en el programa de col·laboració entre el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat, els instituts públics de la ciutat de Cornellà (l’Institut Esteve Terradas i Illa, l’Institut Maria Aurèlia Capmany, l’Institut Miquel Martí i Pol i l’Institut Joan Miró)  i el Citilab. 

La iniciativa, a més, compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar