skip to Main Content
Presentació Pla D'Educació Digital De Catalunya 2020 - 2025

Citilab acull la presentació del Pla d’Educació Digital de Catalunya 2020-2025 de la Generalitat de Catalunya

El passat dilluns 9 de desembre, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya va fer públic el Pla d’Educació Digital de Catalunya 2020-2025 al Citilab, una eina que contempla una actuació de 5 anys en l’àmbit educatiu amb la voluntat de “situar el país com a capdavanter en l’ús educatiu de la tecnologia per l’èxit escolar i social del seu alumnat”. Josep Bargalló, conseller d’Educació va destacar que “aquest pla és una eina d’equitat necessària que cal estendre-la a totes les escoles per complir amb la finalitat i el deure de l’educació: formar ciutadans digitals crítics i compromesos”.

Ana Albalat, subdirectora de Recerca i Cultura Digital del Departament d’Educació, va inaugurar l’acte, tot fent un recorregut per la història de la digitalització de l’educació i les institucions a Catalunya.

A continuació va prendre la paraula a Mar Camacho, directora general d’Innovació, Recerca i Cultura Digital del Departament d’Educació, que va explicar l’essència d’un pla que “neix per donar resposta des de l’escola als grans reptes socials i tecnològics” i que s’estructura en 6 eixos estratègics que es van presentar en primícia al laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat:

  1. Alumnat digitalment competent.
  2. Desenvolupament professional docent.
  3. Pràctiques d’ensenyament i aprenentatge.
  4. Lideratge i governança. 
  5. Infraestructura i ciberseguretat.
  6. Assessorament i avaluació.

Durant la seva intervenció, Camacho va voler recalcar que el Pla d’Educació Digital “no es centra en l’ús de la tecnologia, sinó en aprendre i relacionar-nos en un món digital”. A més, l’actuació està pensada per a tothom: 795.617 alumnes d’ensenyaments obligatoris, 102.632 docents i 3.249 centres educatius.

Josep Maria Ganyet, enginyer informàtic, professor de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i col·laborador de RAC1, Betevé, La Vanguardia i VIA Empresa, va oferir seguidament una xerrada en la qual va aportar la seva visió sobre la necessitat que té el món educatiu d’avançar cap a la transformació digital. Va tancar la seva intervenció dient: “Això no va de tecnologia, va d’actitud”.

Josep Bargalló, conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, va ser l’últim en fer una intervenció sobre l’altell de la sala d’actes del Citilab. Durant el seu torn, el conseller va afirmar que, amb el pla, es volen “superar els debats sobre l’ús de la tecnologia a l’aula”. A més, va assegurar que és imprescindible dotar l’alumnat de les eines necessàries per afrontar el futur.

L’acte es va poder seguir en directe a través d’un vídeo en streaming disponible a la pàgina web del Citilab i a YouTube. El podeu recuperar fent clic aquí.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar