skip to Main Content
Maqueta D'Escola Intel·ligent Amb EduLab

Alumnat de primària construeix la maqueta d’una Escola Intel·ligent amb el projecte EduLab

Citilab ha impartit diversos tallers al llarg d’aquest curs per introduir el concepte d‘smart city (ciutat intel·ligent) en les aules d’educació primària d’una escola de Cornellà de Llobregat i a sis escoles de Sabadell.

L’objectiu del projecte és que els alumnes treballin el concepte de ciutat intel·ligent a partir de la construcció d’una maqueta de l’edifici de l’escola i aprenguin a aplicar la tecnologia amb la voluntat de millorar l’edifici, treballant així l’eficiència energètica, la sostenibilitat, la gestió de residus i l’automatització de mecanismes.

Per a desenvolupar la maqueta, els estudiants fan servir la placa ED1 del Citilab programada a través de l’entorn de programació per blocs MicroBlocks i una estació d’actuadors i sensors que tenen l’aparença d’estructures i equipament urbà: un petit semàfor amb un led que detecta la quantitat de llum i, en funció d’això, s’encén o s’apaga de manera automàtica; una miniatura d’un molí que detecta la temperatura i només comença a girar en cas que faci calor; i un petit recipient que simula una paperera que disposa d’una alarma que sona cada vegada que s’hi aboca un residu

Maqueta d'Escola Intel·ligent amb EduLab

L’activitat pilot feta a l’Escola Ignasi Iglésias de Cornellà de Llobregat ha sigut una única sessió que s’ha emmarcat en el projecte EduLab a les escoles del Citilab, que treballa regularment a les escoles cornellanenques per a la introducció de l’ensenyament de la programació i la robòtica a l’aula, i els tallers impartits a les escoles de Sabadell formen part d’una col·laboració amb alguns centres educatius del municipi del Vallès Occidental.

A través d’aquest taller, nenes i nens treballen la creativitat, desenvolupen el pensament computacional, comprenen el funcionament dels mecanismes basats en les tecnologies propis de les ciutats intel·ligents i prenen consciència de la importància de preservar el planeta.

Aquesta iniciativa compta amb l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Ajuntament de Sabadell.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar