skip to Main Content
Game Jam 2019

L’alumnat de l’Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà crea el millor videojoc de la Game Jam 2019

Més de 130 estudiants desenvolupen un videojoc sobre Objectius de Desenvolupament Sostenible en 48 hores

Els passats 27 i 28 d’octubre, un centenar d’alumnes procedents d’una vintena de centres educatius de Cornellà i de municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona van participar a la Game Jam 2019, celebrada al Citilab. 

Els estudiants, dividits en 27 equips diferents, van haver de treballar a l’Opensurf per fer front a un repte comú: desenvolupar el prototip d’un videojoc en 48 hores sobre 3 dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible: ‘2. Fam zero’, ‘3. Salut i benestar’ i ’11. Ciutats i comunitats sostenibles’, que combinés l’aprenentatge i la diversió.

Els equips guanyadors de la Game Jam 2019

Després de dos dies de feina i un cop exposades totes les propostes, després d’avaluar els prototips definitius i les presentacions fetes pels estudiants, el jurat va atorgar un primer i un segon premi pels millors videojocs, que van ser per l’equip Reference de l’Institut Esteve Terradas de Cornellà i per Los Fantásticos del Bon Soleil de Gavà, respectivament. 

La proposta guanyadora de ‘Reference’ (l’equip format per en José Luís Martín, la Gisela Álvarez, l’Erik Tamaño, l’Alejo Eiras, en Raúl García i en Juan Antonio Medina) rep el nom de ‘The Adventure of the Change’. Es tracta d’un videojoc format per cinc mons diferents que pateixen greus problemes mediambientals i de sostenibilitat, i en el qual el protagonista ha d’utilitzar la seva capacitat d’inventiva per crear solucions que ajudin a resoldre aquests problemes. La creació destaca pel seu desenvolupament tecnològic, història i disseny.

La segona proposta millor valorada és creació de ‘Los Fantásticos’ (l’equip format per l’Aurora Calderón, la Inés Suárez, l’Ariadna Berdie i l’Adan Thépaut) i rep el nom de ‘Two Points of View’. Es tracta d’un videojoc d’art puntillista en el qual el jugador experimenta, a través de la vivència de diverses situacions adverses dins del joc, les dificultats amb què compta un nen del tercer món per aconseguir menjar i aigua

D’altra banda, el jurat també va lliurar un primer i un segon premi a les millors exposicions orals del total dels 27 grups que van presentar. El primer premi se’l va endur l’equip ‘Cabesitas’ (format per l’Iker Urruticoechea, l’Isak Serena, en Joan Carrasco, en Pol Bach, l’Hugo Barrios i en Riel Olmedillas), i el segon premi, l’equip ‘Pentaelektro’ (format per la Judit Muñoz, la Judit Romero, en Marc González, l’Adrián Ortiz i la Laia Quintana).

Game Jam 2019
Game Jam 2019
Game Jam 2019
Game Jam 2019
Game Jam 2019
Game Jam 2019
Game Jam 2019
Game Jam 2019
Game Jam 2019
Game Jam 2019
Game Jam 2019

Creació d’un videojoc en equip i a contrarellotge

Durant els dos dies, els participants es van implicar en la concepció, la creació de la història, el guió i els personatges, el disseny de l’art i el so del prototip així com la programació i la mecànica del joc. Els equips formats eren multifuncionals, en els quals cada membre s’engrescava en la resolució d’una tasca diferent. En finalitzar el segon dia, van haver de presentar el seu projecte final davant d’un jurat.

El punt de partida era un nivell bàsic de Scratch. Els alumnes amb més dificultats van comptar amb l’ajut d’un mentor, i els més atrevits van apostar per llenguatges de programació més avançats, com Unreal Engine o RPG Maker MVSt Peter’s School, Singularity Foundation, l’Escola de Noves Tecnologies de la Universitat de Barcelona (ENTI-UB) i Citilab van ser els encarregats d’organitzar l’esdeveniment, amb l’objectiu de promoure el pensament computacional i les vocacions científico-tècniques dels participants, a més de posar a prova la seva capacitat d’inventiva i gestió de temps a l’hora de planificar la seva estratègia.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar