skip to Main Content
Festa Innovació Ciutadana 2019 - 12 Anys Citilab

Citilab celebra els seus 12 anys posant en valor les seves comunitats, projectes i col·laboradors en la Festa de la Innovació Ciutadana

El passat divendres 15 de novembre Citilab va celebrar la Festa de la Innovació Ciutadana, una acte organitzat per commemorar el dotzè aniversari de la inauguració del laboratori d’innovació social i tecnològica de Cornellà de Llobregat. La festa va estar oberta per a tothom: Citilabers, col·laboradors i membres de l’ecosistema del lab, famílies de la ciutat o persones interessades en descobrir el centre.

Javier González, director gerent del Citilab, i Rocío García, tinenta d’alcalde i regidora delegada de les àrees d’Igualtat i Educació de l’Ajuntament de Cornellà, van encarregar-se de donar la benvinguda a totes les persones assistents a partir de les 18 hores al vestíbul del Citilab.

“L’aniversari del Citilab és molt important per a nosaltres perquè representa la consolidació d’un projecte en el que creiem i que estimem; un projecte que ja compta amb quasi 14.000 persones que s’hi han adherit al llarg d’aquests 12 anys va afirmar González durant la seva intervenció.

En el seu torn, Rocío García va descriure el Citilab com “una casa acollidora, innovadora des del seu naixement i entregada a fer créixer projectes i iniciatives”. La tinenta d’alcalde i regidora de l’Ajuntament de Cornellà també va voler oferir una reflexió: Citilab deixa la llavor de la innovació en cada persona que passa pel centre. La innovació està en tothom, forma part de la nostra cultura i del nostre dia a dia, en totes les etapes de la nostra vida”.

Rocío García i Javier González durant la inauguració de la Festa 12 anys Citilab

Reconeixement al compromís, l’esforç i la implicació

A continuació, les diverses àrees de treball principals del Citilab van voler reconèixer públicament el compromís, l’esforç i la implicació de diverses iniciatives, projectes i/o persones que durant l’any han treballat colze a colze amb el Citilab o que formen part de l’ADN del centre. Per agrair la seva col·laboració i la seva tasca, es van entregar carnets de soci platinum i carnets de soci gold. 

En primer lloc, el Col·laboratori va distingir la col·laboració de l’equip de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà en la tasca compartida d’introduir metodologies innovadores en les biblioteques en el marc del projecte BiblioLab.

Des d’EduLab es va agrair a la Yolanda Ruiz, professora de l’Escola Anselm Clavé de Cornellà de Llobregat, la seva vocació i el seu compromís en la tasca d’introduir la programació i la robòtica a les aules cornellanenques

L’Anna Dacosta i la Mayra Caballero, estudiants del Grau Superior d’Administració de Sistemes Informàtics de l’Institut Esteve Terradas, van ser reconegudes per part de LaborLab pel desenvolupament del projecte TempoCat, la web que recull dades meteorològiques de la ciutat de Cornellà. El treball de les alumnes va estar realitzat amb la placa Whitecat del Citilab, comptant amb el suport de Jaume Olivé, enginyer informàtic i membre de l’ecosistema empresarial del Citilab.

Des de ThinkLab es va reconèixer la implicació del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat V, de les coordinadores pedagògiques dels instituts de Cornellà, dels docents i de l’alumnat en l’impuls de la recerca de qualitat i la generació de nou coneixement a la ciutat a través del suport als treballs de recerca. Les iniciatives organitzades conjuntament durant l’any han sigut les Jams de Treballs de Recerca, la Mostra de Treballs de Recerca, el SummerLab i els Tallers de Competència Informacional

Finalment, es va fer un reconeixement honorífic al SeniorLab, la comunitat veterana de majors de 55 anys que explora dia a dia les capacitats d’innovació de la gent gran, fomentant l’envelliment actiu i combatent l’escletxa digital. Abans de convidar els sèniors a recollir els seus carnets de soci gold, el director gerent del Citilab va assegurar que “eren un exemple per la casa”. 

Reconeixement a l'equip de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà per BiblioLab - Festa 12 anys Citilab
Reconeixement a l'equip de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà per BiblioLab - Festa 12 anys Citilab
Reconeixement a Yolanda Ruiz, professora de l'Escola Anselm Clavé, per EduLab - Festa 12 anys Citilab
Reconeixement a Anna Dacosta i Mayra Caballero per TempoCat - Festa 12 anys Citilab
Reconeixement CRP, instituts i alumnat de Cornellà - Festa 12 anys Citilab
Reconeixement honorífic al SeniorLab - Festa 12 anys Citilab

Presentació de projectes i iniciatives de les comunitats del Citilab

En el mateix vestíbul del Citilab, representants de les diverses comunitats que formen part del laboratori d’innovació social i tecnològica de Cornellà van prendre la paraula per presentar les iniciatives realitzades durant l’any: el foulard termocromàtic dels Nous Artesans del Club Maker, el tràiler del projecte audiovisual ‘Psycho Acústica del Club Mèdia, el taller per a infants hospitalitzats codissenyat per en Jaume Romagosa i Citilab i, finalment, els treballs de recerca tecnològics desenvolupats per estudiants de batxillerat amb el suport del lab. 

Aquesta iniciativa va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar