skip to Main Content

Arriba la tercera edició de la Jornada Oncològica al Citilab, sota el lema ‘Complexitat en malaltia avançada’

El proper dimecres 30 d’octubre, de 16:30h a 19:30h, Citilab acollirà la III Jornada Oncològica ‘Complexitat en malaltia avançada’, una trobada impulsada per l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). 

L’acte comptarà amb la presència de tres ponents destacats: Xavier Gonzàlez Farré, cap de servei d’Oncologia de l’Hospital Universitari General de Catalunya; Daniel Toro Pérez, psicòleg especialista en Cures Pal·liatives Pediàtriques de l’Hospital Sant Joan de Déu; i Glòria Sánchez Fernández, psicòloga especialista en el dol de l’Institut de Psicologia Espasa- Hospital Sant Joan de Déu. 

Aquests professionals de la medicina i de la psicologia explicaran als assistents les claus per actuar davant d’una malaltia avançada com el càncer, i quins recursos psicològics existeixen per combatre les incerteses que neixen a partir d’aquesta malaltia.

Programa de la jornada

Xavier Gonzàlez serà l’encarregat de donar el tret de sortida a la trobada, amb la conferència ‘Investigacions sobre nous fàrmacs, treballant per oferir un diagnòstic molecular i tractaments segons les característiques de cada pacient’

A continuació, Daniel Toro explicarà en què consisteixen les cures pal·liatives. El ponent ens parlarà de quin tipus de suport psicològic, social i assistencial, dirigit a pares i germans, existeix per tal de desvincular les cures pal·liatives de la mort i vincular-les a la qualitat de vida, el confort i el benestar.

Per últim, Glòria Sánchez, amb la ponència sota el títol ‘El dol com a experiència transformadora’, parlarà de la necessitat d’entendre el dol per transitar “de forma crucial a les pèrdues familiars”.

Per tancar la jornada, se celebrarà una taula rodona sobre la complexitat en la malaltia avançada. La periodista Pilar Rosas Morao serà l’encarregada de conduir la trobada. Tots els interessats en assistir-hi, hauran de confirmar la seva presència a l’esdeveniment enviant un correu a cornella@aecc.es o un missatge per whatsapp al 647777859. L’entrada és gratuïta i les places són limitades.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar